Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2021, 14:37

Krizni štab sutra u 15 sati, razmatraće se još rigoroznije mere

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zaseda sutra u 15 sati, kada će odlučivati da li će biti dodatnog pooštravanja mera.
Nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati efekti mera uvedenih za vikend, biće u 15 sati, neposredno pošto stigne dnevni presek korona brojki i vidi se koliko će biti novozaraženih.
Ovog vikenda svi kafići, kafane, ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati u pokušaju da se stane na put ogromniom broju novozaraženih svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dana, koji je veći od 3.000.
Ukoliko mere za vikend ne budu dale efekta, razmatraće se još rigoroznije.
Prema najnovijim podacima u vezi sa virusom korona u Srbiji do juče u 15 sati zaraženo je još 3.210 osoba, a preminulo je 15 pacijenata.
Testirano je 12.561 ljudi.
Broj pacijenata na respiratorima 160 .
U Srbiji je do sada primenjeno 1.433.055 doza vakina protiv korona virusa, a 511.807 ljudi je dobilo i drugu dozu vakcine, pokazuju najnoviji podaci Vlade Srbije.
Kada je reč o broju vakcinacija na million stanovnika, Srbija je na šestom mestu u svetu i drugom u Evropi, posle Velike Britanije.
Ispred Srbije u svetu su Izrael, Sejšeli, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države.
Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.
Prema broju vakcinacija na 100 stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na 100 stanovnika Srbija je prva u Evropi.
Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Mađarska, Slovenija, Rumunija, Hrvatska, Bugarska i Albanija i Crna Gora.
Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.
Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.
Izvor: 24sedam
Žujović izneo savršen predlog: Ukinite Krizni štab, sve jurisdikcije Vesiću, on je glavni epidemiolog Srbije

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krizni štab danas ponovo o mogućem pooštravanju mera

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 08:07

Sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija u zemlji, održaće se danas...Na toj sednici bi trebalo da budu razmatrani efekti odluka Kriznog štaba od petka, prema kojoj za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 časova...Takva odluka bila je rezultat kompromisa...

Nastavak na Radio 021...

DANAS UŽIVAMO DO 20 ČASOVA: Nakon vikenda "pod delimičnim ključem", strepimo od NOVE ODLUKE Kriznog štaba

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021

Ugostiteljski objekti i tržni centri koji su prethodnog vikenda radili skraćeno do 14 sati, danas rade duže i po starom režimu do 20h..- Mere kojima je bilo skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara važile su za vikend - objašnjavaju u Vladi i podsećaju da je danas u 15 sati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.