KAKO PREPOZNATI KORONU KOD DETETA: Ovo su simptomi koje svaki roditelj mora upamtiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 11:07

KAKO PREPOZNATI KORONU KOD DETETA: Ovo su simptomi koje svaki roditelj mora upamtiti!

Povišena temperatura a zatim kašalj i proliv prvi su znaci korona virusa

U 82 odsto slučajeva dece i mladih zarazenih kovidom-19 povišena temperatura je prvi znak zaraze, a zatim i kašalj, upravo suprotan redosled od običnog sezonskog gripa, zaključak je istraživanja koje je sprovelo italijansko udruženje pedijatara i infektologa.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pisanju lista "Fanpejdz", specijalisti su analizirali gotovo 800 slučajeva zaraze korona virusom kod dece i utvrdili da je treći najčešći znak infekcije kovidom-19 kod dece začepljen nos, a zatim i kolitis/proliv.

- Postoje i drugi simptomi kao naprimer povraćanje, glavobolja, disajni problemi, konjuktivitis, bolovi u stomaku, kožni osip, ali su svi simptomi kod dece, sem u izuzetnim slučajevima, blagi, što otežava uspostavljanje dijagnoze - kaže predsednk italijanskog udruženja pedijatara profesor Albereto Kjara.

Istraživanje je pokazalo da deca mlađa od godinu dana koja su inficirana korona virusom najčešće imaju kašalj i začepljen nos, a prema mišljenju ili savetu pedijatara stomačni problemi kod dece mogu biti znak za alarm.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prvi znaci korone kod dece i mladih temperatura, pa kašalj

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2020

U 82 odsto slučajeva dece i mladih zaraženih kovidom-19 povišena temperatura je prvi znak zaraze, a zatim i kašalj, upravo suprotan redosled od običnog sezonskog gripa, zaključak je istraživanja koje je sprovelo italijansko udruženje pedijatara i infektologa...Prema pisanju lista "Fanpejdz",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.