Izvor: Radio 021, 07.Maj.2020, 22:03

Gospodar prstenova i korona virus: Kada Golum čita Hobita u humanitarne svrhe

Endi Serkis organizovaće uživo onlajn čitanje romana Hobit kako bi sakupio novac u humanitarne svrhe.

Getty Images

Glumac koji tumači ulogu Goluma pročitaće roman Dž.R.R. Tolkina od početka do kraja, praveći samo pauzu za odlazak u toalet.

Novac prikupljen tokom performansa koji se očekuje da traje 12 časova biće podeljen među organizacijama NHS Charities Together i Best Beginnings.

Novi Zeland zadovoljno trlja ruke - vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << im se Gospodar prstenova O zmajevima i ljudima: Pet serijala epske fantastike koje ne smete propustiti Blogerka pravi biblioteke po selima u Srbiji

Serkis je glumio čuvenog lika, poznatog kao i Smigol, u serijalu filmova Gospodar prstenova i Hobit.

„Mnogi od nas se bore sa izolacijom tokom karantina", izjavio je.

„Kada su vremena teška, želim da vas odvedem na jednu od najvećih avantura ikada napisanih, dvanaestočasovni maraton kroz Srednju zemlju dok sakupljamo novac za dve organizacije koje rade sjajan posao i pomažu onima kojima je pomoć neophodna."

Getty ImagesEndi Serkis

Serkis je dobitnik Bafta filmske nagrade za neverovatan britanski doprinos filmskoj industriji zbog njegove uloge Goluma, ali i rada na filmovima poput King Konga i serijala Planeta majmuna.

On će početi sa čitanjem u petak u 11 časova, a detalji o strimingu biće objavljeni na njegovoj Hobitaton Kovid-19 stranici.

„Vraćam se za pet minuta"

Serkis se šalio da će možda morati da stavi „vraćam se za pet minuta" znak, kada priroda pozove, ili kada mora nešto da pregrize, ali osim toga, spreman je da se potpuno posveti zadatku.

„Neću imitirati glasove velikih majstora poput Jana Mekelena i Martina Frimana, ali ću im nekako odati počast", izjavio je.

„Pokušaću da napravim sopstvenu verziju likova i radiću to dobro."

https://twitter.com/andyserkis/status/1256984862189207552

„Neće ovo biti perfektno čitanje, biće tu i nekih grešaka, jer nije snimak, pa ne možemo da se vraćamo i ispravljamo, dešava se uživo i iako mačka ušeta u kadar i skoči na sto, to će se desiti", dodao je.

Glumac je četvrtak popodne sakupio više od 30.000 funti od 100.000 koliko iznosi njegov cilj.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.