Zorić: O Ceci u najskorije vreme

Izvor: B92, 02.Dec.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: O Ceci "u najskorije vreme"

Beograd -- Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić izjavio da će u najskorije vreme biti doneta odluka u predmetu Svetlane Ražnatović.

Ona je osumnjičena za nezakonito prisvajanje novca od prodaje fudbalera.

Zorić je za B92 rekao da je "u tom predmetu više urađeno u proteklih sedam meseci nego za prethodnih sedam godina koliko traje istraga".

Istraga koja se već sedam godina vodi protiv nekadašnje vlasnice FK Obilić Svetlane Ražnatović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proširena je i na bivše funkcionere tog kluba Dragišu Binića i Jovana Dimitrijevića, potvrđeno je za B92.

Zorić je rekao da postoji sumnja da su Binić i Dimitrijević zlolupotrebili službeni položaj, pa je zbog toga istraga proširena i na njih. Zbog istrage koja je u toku, on nije želeo da saopšti više detalja, niti da odgovara na pitanja novinara.

Kako prenose mediji, postoji osnovana sumnja da su Binić i Dimitrijević umešani u nezakonitu prodaju fudbalera "Obilića" Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi” za 3 miliona američkih dolara, od čega na račun Obilića nije uplaćeno ništa.

Kako se navodi, zbog toga je podizanje optužnice odloženo do kraja godine. Inače, istraga nezakonite prodaje fudbalera FK Obilić traje već sedam godina i ovo je šesti put da tužilaštvo traži dopunu istrage.

Kako je B92 već objavio, tekst optužnice je spreman već dva meseca, ali ona još nije stupila na snagu. Prema tom dokumentu u koji je B92 imao uvid, Ražnatovićeva i njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić sumnjiče se da su nezakonito prisvojile preko 4 miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od prodaje fudbalera.

Tomo Zorić za B92 kaže da će konačna odluka o slučaju "Ražnatović" biti doneta u najskorije vreme i da je Tužilaštvo zadovoljno postignutim rezultatima.

"Više javno tužilaštvo u Beogradu posle detaljne analize prikupljenih dokaza podnelo je zahtev za proširenje istrage protiv Dragiše Binića i Jovana Dimitrijevića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja jer je to bilo neophodno u cilju kompletiranja i zaokruživanja postupka istrage", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.