Uskoro optužnica protiv Cece Ražnatović

Izvor: Blic, 02.Nov.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro optužnica protiv Cece Ražnatović

Beograd - U beogradskom Okružnom tužilaštvu smatraju da imaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Svetlane - Cece Ražnatović (37) zbog nezakonite prodaje fudbalera Obilića i još samo čekaju da iz grčkog kluba Aris stigne dokumentacija o kupovini Miroslava Savića, čime će biti okončana istraga, saznaje „Blic”.



- Istraga će biti okončana kada stigne dokumentacija iz Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za prodaju Savića, ali već sad ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Kada i ta dokumentacija stigne, ona će prvo biti prevedena, pa će sud okončati dopunu istrage i predmet predati tužilaštvu koje će onda podići optužnicu - kaže izvor „Blica” blizak istrazi.

Tužilaštvo tereti folk pevačicu da je kao vlasnik fudbalskog kluba sa Vračara od prodaje 15 fudbalera stranim klubovima nezakonito prisvojila 22.529.000 nemačkih maraka i 480.000 američkih dolara. Njena sestra Lidija Veličković osumnjičena je da je u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri davani stranim klubovima bez obeštećenja, iako su oni prodavani.

Deo novca od prodaje, udovica Željka Ražnatovića Arkana je, kako se sumnja, prikazivala i kao lična ulaganja u klub, a deo je trošila za sopstvene potrebe.

Okružno tužilaštvo tražilo je dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je počela marta 2003. Istrga je bila okončana prošle godine, ali je posle šest meseci tužilaštvo odlučilo da po treći put ponovo predložilo sudu da dopuni istragu protiv Ražnatovićeve. Tada je traženo da se pribavi dokumentacija o prodaji pojedinih fudbalera. Podaci o prodaji fudbalera Vladice Ćurčića i Seada Selakovića ruskoj Alaniji i Dragana Šaraca FK Austrija stigli su prošle nedelje, a početkom meseca sudu je dostavljena dokumentacija o prodaji igrača klubovima u Turskoj, Francuskoj i Bugarskoj. Iz dokumentacije koja je početkom prošlog meseca stigla u beogradski sud najviše podataka ima za prodaju fudbalera Ivana Vukomanovića francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu. Vukomanović je, prema zvaničnim podacima, ustupljen francuskom klubu bez obeštećenja jula 1998, a sumnja se da je prodat za više miliona maraka. I Jelenković je zvanično ustupljen bugarskom klubu Liteks bez obeštećenja, a sumnja se da je u stvari prodat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.