Stranke tvrde da niko ne štiti Cecu

Izvor: B92, 24.Nov.2010, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke tvrde da niko ne štiti Cecu

Beograd -- Iz vladajuće koalicije poručuju da Svetlanu Ražnatović niko ne štiti, dok u opoziciji smatraju da je poznata pevačica žrtva političkog progona.

Tri dana nakon što je B92 ekskluzivno objavio tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović, mediji i dalje nailaze na zid ćutanja u tužilaštvu.

Još niko nije spreman da odgovori kako je moguće da se ovaj predmet posle 7 godina istrage drži u fioci. Poslanici tvrde da Svetlana Ražnatović ne uživa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političku zaštitu.

Javnost je podeljena, dok jedni udovicu Željka Ražnatovića Arkana doživljavaju kao patriotu, drugi veruju da je ona moćnija od pravnog sistema države.

Ni tri dana posle objavljivanja teksta optužnice protiv Svetlane Ražnatović, tužilaštvo nije bilo spremno da odgovori na pitanja B92 zbog čega Svetlani Ražnatović nisu oduzete putne isprave i zbog čega tužilaštvo nije tražilo da joj privremeno bude oduzeta imovina stečena kriminalom.

Ministarska pravde Snežana Malović je u pisanoj izjavi za B92 rekla da očekuje da će tužilaštvo ubrzo doneti konačnu odluku u "slučaju Ražnatović”.

"Pravosuđe je u poslednjih godinu dana u mnogim odlukama pokazalo da niko, bez obzira na društveni položaj, nije izbegao ruku pravde. Zgrožena sam činjenicom da taj postupak traje sedam godina i upravo jedan od razloga zašto smo krenuli u reformu pravosuđa jeste neprimereno dugo trajanje postupaka”, navela je ona.

Uprkos činjenici da je tekst optužnice protiv nje stajao u fioci preko dva meseca i da je istraga trajala punih sedam godina, poslanici demokrata i socijalista tvrde da Ražnatovićeva ne uživa političku zaštitu i da privatna poznanstva političara sa njom ne mogu da utiču na sudski postupak.

Šefica poslanika ”Za evropsku Srbiju” Nada Kolundžija istakla je da je isključena svaka mogućnost da oni koji su prekršili zakon budu pošteđeni odgovornosti.

To, prema njenim rečima, neće omogućiti ni lični odnosi i prijateljstva, koji ”ne smeju da stoje na putu pravde i poštovanja zakona za sve”.

”Sigurna sam da nikakave veze ne mogu biti prepreka da svako snosi posledice za kršenje zakona. Bilo bi nedopustivo da bilo koji sistem jedne pravne države padne zbog bilo kog pojedinca. To se neće desiti”, rekla je Kolundžija.

Ona je dodala da su reformom pravosuđa otklonjene sve prepreke koje su omogućavale da neki slučajevi ne budu procesuirani.

Šef poslanika SPS-JS Branko Ružić smatra da šansa da neko ne odgovara za kršenje zakona zbog poznanstava sa uticajnim ljudima u demokratski uređenoj Srbiji ne postoji.

"Pravosudni organi imaju tu autonomnost u radu i na njima je da procesuiraju bilo koga ko se ogreši o zakon”, rekao je Ružić.

Opozicioni politicari i dugogodišnji prijatelji Svetlane Ražnatović i njenog ubijenog supruga Željka Ražnatovića Arkana smatraju da je ona žrtva političkog progona.

Svetlana Ražnatović je veoma popularna pevačica novokomponovane muzike u Srbiji, pa mnogi političari i javne ličnosti nisu spremni da govore o njenoj prošlosti jer bi time ugrozili sopstvene pozicije u javnosti.

Tekst optužnice protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić napisan je još pre dva meseca.

Nadležni tužilac Tomislav Kilibarda, koji u Višem tužilaštvu u Beogradu vodi ovaj predmet, kako nam je rečeno, nije ovlašćen da nam odgovara na pitanja. On nas je uputio na portparola Republickog tužilaštva Toma Zorića, od kog takođe nismo uspeli da dobijemo traženi odgovor.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomažu li Ceci politička prijateljstva?!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2010

Iz vladajuće koalicije poručuju da Svetlanu Ražnatović niko ne štiti, dok u opoziciji smatraju da je poznata pevačica žrtva političkog progona...Uprkos činjenici da je tekst optužnice protiv Ceca stajao u fioci preko dva meseca i da je istraga trajala punih sedam godina, poslanici demokrata...

Nastavak na Vesti-online.com...

Palma pritiskao partnere u vlasti zbog Cece Ražnatović

Izvor: S media, 24.Nov.2010

Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, vršio je pritisak zbog sudskog postupka protiv Svetlane Ražantović Cece. Marković je, kako sazanje „Blic“, pretio i da neće glasati za pojedine zakone...- Sada je besan što je napisana optužnica protiv njegove prijateljice. On je ranije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.