POLA ESTRADE SLAVI! Evo kako će CECA, LUKAS i drugi proslaviti Nikoljdan - iznenadićete se koje običaje poštuju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLA ESTRADE SLAVI! Evo kako će CECA, LUKAS i drugi proslaviti Nikoljdan - iznenadićete se koje običaje poštuju!

A tek koliko dana slave...

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović krsnu slavu proslaviće u svom domu u Beogradu u krugu porodice i prijatelja. Već nekoliko godina unazad domaćin porodice je njen sin Veljko.

Ceca poštuje sve običaje i tog dana se na njihovoj trpezi servira posna hrana za koju su zadužene pevačicina majka Mirjana i sestra Lidija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Kod nas je uvek tog dana veselo! Ustane kad ko može jer nemamo neke obaveze. Uveče dočekujemo goste i trudimo se da svi budu srećni i nasmejani - izjavila je Ceca prošle godine.

Njena kuma Viki Miljković Nikoljdan proslavlja tri dana kao što je opisano u čuvenoj pripoveci Stevana Sremca "Ivkova slava". Pevačica i njen suprug, harmonikaš Dragan Tasković Taske, imaju dosta gostiju, pa su raspoređeni na nekoliko dana.

- Svake godine imamo sve više i više gostiju! To me raduje! Poštujem običaje i sama spremam posnu hranu - poručila je pevačica.

Folker Aca Lukas svake godine u društvu svoje ćerkice Viktorije odlazi u Crkvu Svetog Vasilija Ostroškog na Banjici gde lomi slavski kolač i pali sveću, a slavu proslavi u krugu najbližih.

Svetog Nikolu takođe proslavlja i naša teniserka Jelena Janković. Ona svake godine ispoštuje običaje, pa se na stolu nađe lepo ukrašeni slavski kolač, žito i sveća.

Nikoljdan u svom domu obeleziće i pevač Željko Joksimović. On će u svom domu ugostiti prijatelje i porodicu, a supruga Jovana biće zadužena za bogatu trpezu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.