Osvanuo transparent protiv nastupa Cece na Tamburica festu

Izvor: Blic, 27.Jun.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvanuo transparent protiv nastupa Cece na Tamburica festu

Aktivisti stranke Vojvođanska partija (VP) razvili su jutros na novosadskom mostu Duga transparent "Tambura i Ceca nisu ista fela" kojim su protestovali protiv gostovanja pevačice Svetlane Ražnatović na predstojećem Tamburica festu u ovom gradu.

U saopštenju nakon akcije, Vojvodjanska partija je navela da je "sramotno" da osoba poput Ražnatovićeve promoviše ovogodišnji Tamburica fest, jer njena muzika nema veze >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa vojvođanskim folklorom.

- Još je tragičnije što će osoba čiji lik i delo nemaju nikakve veze sa tradicionalnom vojvođanskom muzikom nastupiti na samom festivalu - piše u saopštenju.

VP dodaje da je Tamburica fest nastao u drugačijem kulturnom ambijentu od muzike i pesama koje peva Ražnatovićeva, koju su nazvali "ikona srpskog folka".

- Za nas, Republikance Vojvodine, ovo predstavlja još jedan grub nasrtaj na vojvođanski identitet i ponižavanje kulturnog ambijenta Vojvodine od strane organizatora festivala - piše u saopštenju.

Ovogodišnji sedmi Tamburica fest, odnosno svetsko takmičenje tamburaških orkestara, održava se od 26. do 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.