Odloženo ponovljeno suđenje Ceci

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo ponovljeno suđenje Ceci

Beograd -- Ponovljeno suđenje Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra s kamatama odloženo za 12. mart 2013.

Suđenje je odloženo, kako je obrazloženo, jer Apelacioni sud i dalje razmatra žalbu odbrane.

Sud je u julu odbio predlog Đurkovićevih advokata da se na deo pevačicine kuće u Ulici Ljutice Bogdana, koja je već pod hipotekom zvog duga prema državi, stavi privremena mera za zabranu raspolaganja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tj.da joj se zabrani prodaja.

Đurkovićevi advokati izjavili su žalbu Apelacionom sudu na tu odluku.

Ovaj proces je inače bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. naložio prinudnu prodaju dela kuće u Ulici Ljutice Bogdana radi namirenja duga Đurkoviću.

Međutim, Vrhovni kasacioni sud je zimus usvojio pevačicin zahtev za reviziju procesa, ukinuo pravosnažnu presudu kojom je bila obavezana da Đurkoviću isplati dug od 116.063 evra s kamatom i naložio novo suđenje koje je počelo u junu.

Vrhovni kasacioni sud je u svojoj odluci upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela, a na novom suđenju sud treba da utvrdi koliki je deo zaostavštine nasledila udovica Željka Ražnatovića Arkana.

Ostavinski postupak za raspravu Arkanove zaoštavšine je, međutim, u prekidu, jer se njegovi nasledinci parniče oko raspodele imovine.

Ražnatovićeva nije u zakonskoj obavezi da se pojavljuje na ovom suđenju, osim ukoliko je sud pozove radi saslušanja, a njene interese zastupa advokat.

Pevačica osporava dug Đurkoviću, jer je pare pozjamio njen, sada pokojni, suprug, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Kuća u Ulici Ljutice Bogdana je pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će pevačica uplatiti državi još 500.000 evra, od milion i po, koliko joj je presudom određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić", na čijem je čelu bila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Ceci za dug odloženo za 12. mart 2013.

Izvor: Kurir, 13.Nov.2012

Suđenje je odloženo, kako je obrazloženo, jer Apelacioni sud i dalje razmatra žalbu koju su podenli Đurkovićevi advokati..BEOGRAD - Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bjeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama odloženo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.