Cecin dug čeka apelacioni sud

N. B.

13. 11. 2012. u 11:58

Odloženo ročište po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine, koju je zbog duga od 116.063 evra podneo protiv pevačice Svetlane Ražnatović

ROČIŠTE po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine, koju je zbog duga od 116.063 evra podneo protiv pevačice Svetlane Ražnatović, odloženo je u utorak u Višem sudu u Beogradu za 12. mart. Razlog odlaganja je činjenica da se od 1. oktobra spisi predmeta nalaze u Apelacionom sudu koji još nije odlučio po Đurkovićevoj žalbi na odluku Višeg suda da ne prihvati njegov predlog da se na deo kuće Ražnatovićeve stavi privremena mera zabrane raspolaganja.

Sud je u julu odbio taj predlog, koji se, između ostalog, odnosi i na zabranu prodaje spornog dela Cecine kuće u Ulici Ljutice Bogdana. Na tom ročištu, njen advokat je istakao da je taj deo pod hipotekom zbog duga prema državi, kao i da Ražnatovićeva nikada nije pokazala nameru da otuđi ili osujeti izvršenje bilo koje sudske presude.

Krajem prošle godine Prvi osnovni sud je naložio prinudnu prodaju dela kuće, radi namirenja duga Đurkoviću. Međutim, Vrhovni kasacioni sud je usvojio pevačicin zahtev za reviziju procesa, ukinuo pravosnažnu presudu kojom je ona bila obavezana da plati dug od 116.063 evra sa kamatom i naložio novo suđenje koje je počelo u junu.

Prema Đurkovićevim tvrdnjama, on je novac svojevremeno pozajmio Željku Ražnatoviću Arkanu za potrebe njegove supruge i to u njegovom prisustvu. U odluci kasacionog suda navodi se da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela, a na novom suđenju sud treba da utvrdi koliki je deo zaostavštine nasledila Arkanova udovica. Inače, ostavinski postupak za raspravu Arkanove zaostavštine je u prekidu, jer se njegovi naslednici parniče oko raspodele imovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

!

13.11.2012. 12:43

To ti je Srbija. Bruka i sramota ! 2012 a jos ostataka od Milosevicevaca, Arkanovaca, Seseljevaca i kojekakvih utvara iz proslosti... Zalost !

Semtex

13.11.2012. 15:15

Sramota Srbistana,cime li je samo ova pevaljka zaduzila vlast?Verovatno joj sleduje i nacionalna penzija.

Alex Miles

14.11.2012. 02:48

@Semtex - Pa nego sta, cak i dve penzije nije dosta. Ona nas zabavlja na dva fronta, jedan kao pevaljka, a drugi kao "sudski zongler". Pa gle ovo, tek u martu. A do tada ce jos puno "vode" da protece dunavom, koji ce sa sobom doneti jos ponesto "sudskog" materijala za nasu zabavu dalje u buducnosti.Nista bez Cece ! Ceca je kraljica zabave na srpski nacin.

pera

13.11.2012. 16:29

Pa sta radi ta Ceca pusta li ona kisu? Kako to da se ona jedino pogada sa drzavomk kako , kako to da ona odlaze sudenje kada hoce? U kom to vremenu zivimo mi ili mozda Arkan zivi negde u senci?

tince

13.11.2012. 17:47

pa sta sad ceca je duzna da vrati sve sto je arkan pozajmljivao a i da se ne lazemo to je bila usluga za uslugu... a ceca posle arkanove smrti a i pre je uvek zaradjivala od pevanja i samo pevanja zena nista drugo ne radi u zivotu!!

Max

13.11.2012. 23:16

@tince - Pa ako je spremna da celu njegovu imovinu prepise sebi, onda slede i dugovi. A Arkan se zaduzio za nju a ne za sebe. To ti je kao kada ti nasledis stan, a taj stan ima dugovanja, racune.