Kako doći do Ovo nije ulica ulice?

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako doći do "Ovo nije ulica" ulice?

U čast belgijskog umetnika Renea Magrita jedna ulica u Briselu dobila je ime po njegovoj čuvenoj slici "Obmana slika" iz 1929. godine, koja prikazuje lulu ispod koje je natpis "Ovo nije lula" ("Ceci n'est pas une pipe"). Na gradskom konkursu za nova imena ulica izabrana su još neka neobična rešenja.

Gradske vlasti Brisela izabrale su između oko 1.400 predloga 28 novih naziva za ulice, trgove i i prolaze, piše Artsy.

"Ovo nije ulica" (" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ceci n’est pas une rue") jedan je od prihvaćenih predloga koji će biti sproveden 2020. godine.

Dvadesetosam ulica dobilo je imena putem internet konkursa. Konačna imena za ulice u bivšoj industrijskoj četvrti "Tour et Taxis" izabrao je žiri koji su činili gradski zvaničnici, briselski stručnjaci za kulturnu baštinu i kompanija Ekstensa.

Jedna od ulica nosiće ime po belgijskoj rediteljki Šantal Akerman.

Prihvaćeni su i predlozi da neke ulice ponesu imena po pomfritu ili belgijskim pralinama, a pešaci i biciklisti u obližnjem parku prolaziće ulicama Put boljeg sveta ili Put sreće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ovo nije ulica" među novim imenima briselskih ulica

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018

U čast belgijskog umetnika Renea Magrita jedna ulica u Briselu dobila je ime po njegovoj čuvenoj slici "Obmana slika" iz 1929. godine, koja prikazuje lulu ispod koje je natpis "Ovo nije lula" ("Ceci n'est pas une pipe")...Na gradskom konkursu za nova imena ulica izabrana su još neka neobična rešenja...Gradske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.