Dve godine za zločin na Dobrinji

Izvor: B92, 17.Dec.2012, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine za zločin na Dobrinji

Sarajevo -- Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Ibrahima Čeču na dve godine zatvora zbog zločina nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja, 1992. godine.

Čečo je proglašen krivim da je kao pripadnik Armije BiH 18. septembra 1992. zajedno sa još dva vojnika fizički zlostavljao srpske civile koji su kopali rovove u naselju Dobrinja.

"Čečo je u podrumskoj prostoriji mesne zajednice nogama, na kojima su bile vojničke čizme, udarao Slobodana Vučićevića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od čega je on zadobio teške telesne povrede, prelom rebara i mnogobrojna nagnječenja", navela je Dalida Burzić, predsedavajuća Sudskog veća.

Čečo je proglašen krivim za fizičko zlostavljanje još tri civila.

Burzić je rekla da je presuda zasnovana na dokazima Tužilaštva, kao i na izjavama svedoka, javio je Birn.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve godine za zločin na Dobrinji

Izvor: Akter, 17.Dec.2012

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Ibrahima Čeču na dve godine zatvora zbog zločina nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja, 1992. godine

Nastavak na Akter...

Sarajevo: Dve godine zatvora za zločine nad Srbima

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2012

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Ibrahima Čeču na dve godine zatvora zbog zločina nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja, 1992. godine...Čečo je proglašen krivim da je kao pripadnik Armije BiH 18. septembra 1992. zajedno sa još dva vojnika fizički zlostavljao srpske civile...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.