Dopuna istrage protiv Ražnatovićeve

Izvor: B92, Beta, 12.Feb.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopuna istrage protiv Ražnatovićeve

Beograd -- Više javno tužilaštvo podnelo predlog za dopunu istrage protiv Svetlane Cece Ražnatović. Istraga ušla u osmu godinu.

Ražnatovićeva se tereti za zloupotrebu službenog položaja, prilikom transfera fudbalera FK Obilić u inostranstvo, za vreme dok je ona bila na čelu tog kluba. Predlog za dopunu istrage odnosi se na analizu poslovnih knjiga Obilića, ali i dokumentacije koja je pribavljena preko međunarodne pravne pomoći iz više zemalja. Istraga o ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaju uskoro ulazi u osmu godinu.

Od 2003. godine, kada je uhapšena u akciji "Sablja", pa do danas, protiv Svetlane Ražnatović vodi se istraga u vezi s njenim poslovanjem u FK Obilić.

Umesto optužnice, Tužilaštvo je ponovo zatražilo dopunu istrage. Pošto su veštaci završili rad na analizi poslovnih knjiga kluba, Tužilaštvo, prema rečima portparola, Toma Zorića, želi dodatne analize.

"Predlog Tužilaštva je da se obavi ekonomsko-finansijsko veštačenje dokumentacije koja je pribavljena putem međunarodno-pravne pomoći i to iz više zemalja kao što su Rusija, Grčka, Bugarska, Francuska, Austrija, kao i da veštak da svoj nalaz i mišljenje o već postojećem knjigovodstvenom veštačenju koje se nalazi u predmetu", kaže Zorić.

Svetlana Ražnatović se tereti, da je kao vlasnik fudbalskog kluba "Obilć", od prodaje petnaestak fudbalera stranim klubovima u periodu od 1998. do 1. marta 2003. godine nezakonito prisvojila više desetina miliona nemačkih maraka.

Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković, koja se tereti jer je otvorila devizne račune u kipru i Mađarskoj na koje se slivao novac od transfera, a koji je ona podizala i odnosila sestri.

"Tužilaštvo smatra da je ekonomsko-finansijsko veštačenje neophodno u ovom predmetu i naš stav je potpuno jasan - ovo je poslednji korak koji je neophodan radi donošenja konačne odluke Tužilaštva u ovom predmetu", poručuje Zorić.

Svi detalji o poslovanju Ražnatovićeve, objavljeni su još pre godinu dana u "Insajderu" B92.

Nekadašnji predsednik FK "Obilić", Žarko Nikolić još tada je objasnio da je više od deset igrača tog kluba u periodu za koji se Ražnatovićeva tereti, otišlo u inostranstvo, a da je na potvrdama koje su dobijali pisalo da odlaze na pozajmicu, bez dinara naknade.

Međutim, kako je rekao, čelnici "Obilića" su u inostranstvu naplatili svaki evro njihove vrednosti, dok je država ostala uskraćena za ceo iznos poreza.

Žarko Nikolić je 2000. godine podneo krivičnu prijavu protiv Svetlane Ražnatović zbog prodavanja igrača na crno, na osnovu koje je ona privedena u Sablji, tri godine kasnije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dopuna istrage protiv Cece Ražnatović

Izvor: Beta, 12.Feb.2010

BEOGRAD, 12. februara 2010. (Beta) - Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog za dopunu istrage u predmetu protiv pevačice Svetlane Ražnatović koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera...Portparol Višeg javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je...

Nastavak na Beta...

Dopuna istrage u predmetu Cece Ražnatović

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Feb.2010

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog za dopunu istrage protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera FK Obilić u inostrane klubove, izjavio je danas portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić. Predlog

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Zatražena dopuna istrage protiv Svetlane Ražnatović

Izvor: Politika, 12.Feb.2010

Tužilaštvo predložilo finansijsko-ekonomsko veštačenje dokumentacije koja je dostavljena iz inostranstva ..Beogradsko Više javno tužilaštvo podnelo je Višem sudu predlog za dopunu istrage u predmetu protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene da je dok se nalazila na čelu FK Obilić zloupotrebila...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.