DANAS JE GODIŠNJICA LIKVIDACIJE ARKANA: Ceca je uz pomoć sestre vukla KRVAVOG Arkana po podu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 20:09

DANAS JE GODIŠNJICA LIKVIDACIJE ARKANA: Ceca je uz pomoć sestre vukla KRVAVOG Arkana po podu!

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe

Željko Ražnatović Arkan (48) ubijen je na današnji dan, 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental".

Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov telohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i Dragan Garić (1953).

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ceca Ražnatović je tokom nekoliko procesa svedočila na suđenju i ispričala strašne detalje pokolja u "Interkontinentalu".

- Tog dana ručali smo oko 14 sati, a u "Interkontinental" smo došli oko 14,30. Željko se kratko zadržao u butiku "La Frans" i seo je u separe u holu. Ja sam povremeno odlazila do njega, a oko 17 sati primetila sam da u susednom separeu sedi čovek koga ovde sada vidim u invalidskim kolicima - rekla je Ceca pokazujući na prvooptuženog Dobrosava Gavrića.

- Ostao mi je u sećanju zato što je sedeo Željku iza leđa, a on nije praktikovao da mu bilo ko sedi iza leđa. Sedeo je pognute glave, na sebi je imao nešto tamno-sivo skoro crno. Videla sam i Branka Jeftovića Jorgu, koga poznajem od ranije. Bio je uznemiren i jedva se javio. Rekla sam mu: "Dobar dan", a on mi je pružio ruku kao izgubljen i odgovorio: "Zdravo, Ceco". Po povratku u butik Jorgu nisam videla.

Dragan Garić (ubijen), Milenko Mandić (ubijen), Željko Ražnatović Arkan (ubijen) i Ljubomir Mihajlović (preživeo),...

Posted by Puls Asfalta on Петак, 21. март 2014.

Ceca je onda rekla da je samo nekoliko minuta posle toga začula pucnjavu i da je po zvuku zaključila da se pucalo iz dva oružja.

- Zvonko je uleteo u butik, i tražio pištolj, a Lidija mu je dala moj pištolj. Otrčala je za njim, a mene su neke žene zadržale. Čim je pucnjava prestala, Zvonko se vratio i rekao mi šta se desilo. Potrčala sam ka separeu i ugledala ih…

Ceca je ispričala da je uz pomoć Mateovića i njene sestre vukla krvavog Arkana, kog je iznela iz hotela, ali da policija nije želela da ga vozi u Urgentni centar iako ih je preklinjala. Pomogao joj je jedan čovek koji joj se predstavio kao njen zemljak, i koji je dao svoj BMW.

Gavrić, surovi ubica Željka Ražnatovića kog je Ceca pominjala u svedočenju, nekoliko sekundi pre kobnog trenutka je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj "CZ 99".

Tri metka ispalio u Arkana.

.

Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i Hitna pomoć.

Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji osuđen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici.

Željko Ražnatović Arkan bio je osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, koja je tokom ratova u Jugoslaviji stekla reputaciju za ratno profiterstvo, kriminal i ratne zločin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.