Ceca na saslušanju ( FOTO)

Izvor: S media, 02.Mar.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca na saslušanju ( FOTO)

Folk pevačica Svetlana Ražnatović suočila se danas pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu sa nekadašnjim sportskim direktorom FK "Obilić" Jovanom Dimitrijevićem u Palati pravde.

Suočenje je izvršeno povodom različitih tvrdnji koje su izneli pred sudom u vezi sa prodajom fudbalera "Obilića" Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi" za tri miliona dolara, u vreme dok je Ražnatovićava bila predsednik kluba.

Ražnatovićeva i Dimitrijević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << suočili su se pred istražnim sudijom iza zatvorenih vrata, jer je istraga tajna i nije dozvoljeno prisustvo javnosti.

U sudnici su se zadržali svega 15 minuta, a potom je Ražnatovićeva napustila Palatu pravde u pratnji jednog telohranitelja, s kojim je i došla u sud.

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv Ražnatovićeve, njene sestre Lidije Veličković, Dimitrijevića bivšeg direktora "Obilića" zbog sumnje da su od transfera fudbalera protivpravno prisvajali deo novca.

Binić i Dimitrijević se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj "Lokomotivi" za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Sumnja se da su tako postupali po nalozima vlasnice FK "Obilić" Ražnatovićeve, te da su kao odgovorna lica u klubu zaključili ugovor 2. jula 2001. u Moskvi sa predstavnicima moskovskog kluba o prodaji Obradovića.

Milion dolara je, prema sumnjama tužilaštva, uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini koje je zatim predato vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je išao preko više privatnih računa u Belgiji u Briselu, Letoniji u Rigi, Španiji i Marbelji i Palma de Majorki, u Švajcarskoj u Ženevi i Luganu i u SAD u Njujorku.

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Veličković sumnjiče se za nezakonitu prodaju deset fudbalera, medju kojima je i Obradović. Sestre se terete da su zlopotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4.100.000 nemačkih maraka i 3.480.000 dolara), odnosno 11 miliona evra.

(Tanjug, Foto: Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cecu čeka teško suočavanje

Izvor: Večernje novosti, 02.Mar.2011

Istraga protiv Svetlane Ražnatović zbog zloupotreba oko transfera fudbalera. U četvrtak pred istražnim sudijom suočavanje sa Jovanom Dimitrijevićem, nekadašnjim funkcionerom Obilića

Nastavak na Večernje novosti...

CECA U ČETVRTAK NA SUDU! SLEDI MUČNO SUOČAVANJE!

Izvor: iYupi.com, 03.Mar.2011, 08:25

Istraga protiv Svetlane Ražnatović zbog zloupotreba oko transfera fudbalera. U četvrtak pred istražnim sudijom suočavanje sa Jovanom Dimitrijevićem, nekadašnjim funkcionerom Obilića Svetlana Ceca Ražnatović danas..

Nastavak na iYupi.com...

Ceca saslušana zbog prodaje fudbalera

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2011

Folk pevačica Svetlana Ražnatović suočila se danas pred istražnim sudijom Višeg suda u Beogradu sa nekadašnjim sportskim direktorom FK "Obilić" Jovanom Dimitrijevićem u Palati pravde...Ražnatovićeva i Dimitrijević suočili su se pred istražnim sudijom iza zatvorenih vrata, jer je istraga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.