Ceci narukvica sledeće sedmice

Izvor: B92, 13.Jun.2011, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceci "narukvica" sledeće sedmice

Beograd -- Viši sud prosledio pravosnažnu presudu protiv Svetlane Ražnatović i Lidije Ocokoljić na izvršenje Prvom osnovnom sudu, ali će procedura trajati nekoliko dana.

Stavljanje elektronske narukvice na nogu Ražnatovićevoj i Ocokoljićevoj tek po okončanju svih proceduralnih formalnosti, što se očekuje tek iduće sedmice.

Po prijemu presude, što se očekuje sutra, Prvi osnovni sud će presudu sa klauzulom pravosnažnosti i izvršnosti proslediti Upravi Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde za izvršenje krivičnih sankcija.

Presuda će biti poslata i Odeljenju te Uprave za izvršenje alternativinh sankcija, jer je u ovom slučaju reč o kazni kućnog zatvora.

Ražnatovićeva i Ocokoljićeva su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, oglašene krivim i osudjene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Monitoring nad sestrama vršiće poverenik kog će im postaviti Uprava, a njihovo kretanje, odnosno poštovanje zabrane napuštanja kuće u Ljutice Bogdana vršiće se iz komandnog centra Uprave.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržati u svojoj kući u Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takodje bila u pritvoru, oko četiri i po meseca.

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ceca od nedelje sa zatvoreničkom narukvicom

Izvor: Mondo, 13.Jun.2011

Viši sud u Beogradu prosledio je danas pravosnažnu presudu protiv folk pevačica Svetlane Cece Ražnatović i njene sestra Lidije Ocokoljić na izvršenje Prvom osnovnom sudu.

Nastavak na Mondo...

Ceci narukvica sledeće nedelje

Izvor: S media, 13.Jun.2011

Viši sud u Beogradu prosledio je pravosnažnu presudu protiv Svetlane Cece Ražnatović i njene sestra Lidije Ocokoljić na izvršenje Prvom osnovnom sudu. Elektronske narukvice dobijaju u toku sledeće nedelje. ..Viši sud u Beogradu prosledio je juče pravosnažnu presudu protiv folk pevačica Svetlane...

Nastavak na S media...

Ceci posebna narukvica

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2011

Viši sud u Beogradu poslao je Prvom osnovnom sudu na izvršenje presudu protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre Lidije Ocokoljić

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.