Ceca osam meseci u kućnom pritvoru!

Izvor: S media, 11.Apr.2011, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca osam meseci u kućnom pritvoru!

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom Ocokoljić po kome će one da plate državi 1,5 miliona evra i izdržavaće kaznu kućnog pritvora, izjavio je danas portparol tužilaštva Tomo Zorić.

On je agenciji Beta kazao da su optužene priznale krivicu - Svetlana Ražanatović da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju i krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << delo nedozvoljenog držanja oružja, a njena sestra Lidija Ocokoljić za zloupotrebu službenog položaja.

Svetlana Ražnatović će, prema sporazumu sa tužilaštvom, u kućnom pritvori provesti osam meseci, jer joj se od kazne odbijaju četiri meseca koliko je već provela u pritvoru, i za to vreme nema pravo da se pojavljuje u javnosti.

Lidija Veličković-Ocokoljić će u kućnom pritvoru biti šest meseci.

Sestre su optužene da su od prodaje deset fudbalera kluba "Obilić" nezakonito pribavile četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona dolara od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003.

Ceca između optužnice i ogrlice

Dokazi protiv Cece postoje?

U optužnici se navodi da su direktor i sportski direktor "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević uklonili prepreke za izvršenje krivičnog dela i oštetili klub za 2,9 miliona dolara zaključivanjem ugovora od tri miliona dolara sa FK "Lokomotiva" iz Moskve za prodaju Milana Obradovića koji nije bio evidentiran u "Obiliću".

Hronologija

Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog sumnje da je sa saradnicima protivpravno prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara od transfera fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove. Prvobitna cifra kojom se spekulisalo iznosila je čak 11 miliona evra.

Steže se obruč oko Cece

Anđelina i Ceca su uzori mladima!

Nacrt optužnice protiv Cece ne postoji!

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićke optužnicom su obuhvaćeni njena sestra Lidija Ocokoljić (tada Veličković) zbog nezakonite prodaje 10 fudbalera, i nekadašnji rukovodioci FK "Obilića" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević.

Posle podizanja optužnice, Više tužilastvo je naložilo sporovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićke i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda.



Sestre se terete da su zloupotrebom položaja, prilikom prodaje ovih igrača, stekle 235.507.689 dinara (4,1 milion nemačkih maraka i 3.480.000 dolara).


Istraga protiv Cece Ražnatović pokrenuta je još u aprilu 2003. godine zbog nedozvoljenog držanja oružja, pošto je bila uhapšena u akciji "Sablja", a u vili u kojoj je živela pronađeno je više komada vatrenog oružja.

Tužilaštvo je potom, zbog sumnji u nelegalno obavljene transfere fudbalera, zahtevalo više proširenja i dopuna istrage, koja je okončana u junu prošle godine.

(Ag.)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.