Ceca 5. juna ponovo pred sudom

Izvor: B92, 13.Mar.2012, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceca 5. juna ponovo pred sudom

Beograd -- Ponovljeno suđenje Svetlani Ražnatović po tužbi Vojislava Đurkovića, koji tvrdi da mu ona duguje 116.063 evra, zakazano za 5. jun pred Višim sudom u Beogradu.

Taj proces bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem prošle godine naložio prinudnu prodaju dela njene kuće radi namirenja duga, ali je krajem januara postupak izvršenja obustavljen pošto je presuda ukinuta i naloženo novo suđenje.

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekadašnjeg Drugog opštinskog suda po kojoj je Ražnatovićeva bila obavezana da Đurkoviću navodni dug 116.063 evra i pripadajuće kamate pošto je usvojio njen zahtev za reviziju.

Suđenje po Đurkovićevoj tužbi sada će zbog vrednosti spora, odnosno visine duga biti ponovljeno pred Višim sudom u Beogradu, a postupak će voditi sudija Jelena Kilibarda, objavljeno je na sajtu tog suda.

Kuća Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana je pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će uplatiti državi iznos koji joj je određen presudom na ime vraćanja protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera Obilića.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući u Ulici Ljutice Bogdana izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera Obilića i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Državi duguje još 500.000 evra, pošto je milion evra od kazne uplatila.

Ražnatovićeva će, međutim, pred Viši sud ići već iduće sedmice, u sredu 21. marta, zbog spora sa koleginicom Jelenom Karleušom.

Na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda sešće dva dana kasnije u petak 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vređanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba Mladi proleter Aleksandru Olareviću.
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ceca 5. juna ponovo pred sudom

Izvor: S media, 13.Mar.2012

Ponovljeno suđenje folk pevačici Svetlani Ceci Ražnatović po tužbi Vojislava Ðurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu duguje 116.063 evra sa kamatama zakazano je za 5. jun pred Višim sudom u Beogradu...Taj proces bio je u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem prošle godine naložio...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.