Bez barikade ka Brnjaku, drva blokiraju put ka Jarinju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez barikade ka Brnjaku, drva blokiraju put ka Jarinju

JARINJE, BRNJAK -

Saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak je u blokadi, pošto u međuzoni nekoliko građana blokira put.

Na putu između Rudnice i Jarinja juče su, nakon što je uklonjena barikada od šljunka, koja je duže vreme blokirala saobraćaj iz centralne Srbije ka severu Kosova, postavljena je nova prepreka od drveća preko obe kolovozne trake.

Na Jarinju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se barikada, koja je juče postavljena, nalazi iza administrativne linije, i na njoj se smenjuju pet , šest građana.

U međuzoni ispred administrativnog prelaza Brnjak sinoć je uklonjena barikada, koja je postavljena tokom večeri, i od tada desetak građana ne dozvoljava vozilima, koja reše da idu preko prelaza.

Na putu ka Brnjaku iz pravca centralne Srbije policija usmerava vozila na alternativni put.

Drveće koje je činilo jučerašnju barikadu na Brnjaku, kako javlja izveštač Tanjug, sklonjeno je po stranu.

Inače oba prelaza, kako ističu u Euleksu, su funkcionalna i što se njih tiče prohodna. Međutim, građani preko Brnjaka, i tokom kratkog vremenskog perioda dok je put bio prohodan nisu prelazili, dok je preko Jarinja juče prošlo više vozila.

Sva vozila se, ispred oba prelaza, preusmeravaju na alternativne puteve.

Postavljanje barikade u međuprostoru između centralne Srbije i administrativnih prelaza na severu Kosova organizovali su lokalni predstavnici pojedinih opozicionih stranaka samoinicijativno, bez dogovora s lokalnom samoupravom u Leposaviću, rekli su Tanjugu u toj opštini.

Barikadu od drveća, kao reakciju na jučerašnje uklanjanje prepreke od šljunka na putu od Rudnice ka administrativnom prelazu Jarinje, kako je rečeno, postavili su predstavnici Srpske napredne stranke, Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije.

Nakon što su čuli da je uklonjena barikada i da vozila prelaze preko administrativnog prelaza Jarinje, lokalni političari tih stranaka, bez dogovora sa opštinom Leposavić, blokirali su put i vraćali vozila koja su prolazila prelazom.

Oni su, takođe, u prisustvu desetak ljudi, organizovali postavljanje nove barikade od drveća na samoj administrativnoj liniji.

U Zubinom Potoku, kao i u Zvečanu, vlast drži DSS, koja je u koaliciji sa SNS-om u Kosovskoj Mitrovici, dok DS ima vlast u opštini Leposavić.

Među građanima nije bilo raspoloženih da komentarišu izjave iz Beograda o tome da su barikade partijske. Podsećaju da su protiv kosovske carine protestovali od 25. jula, a da se ništa nije promenilo da bi protesti prestali, a barikade bile uklonjene.

Čelnici lokalne samouprave na severu Kosova sve su manje dostupni za medije.

Juče su se oglasili saopštenjem u kojem traže od ministra za Kosovo Gorana Bogdanovića da im objasni šta je s Prištinom dogovoreno o prelaza Brnjak i Jarinje, da bi utvrdili zaključke za sednicu četiri skupstine opštine koju pripremaju.
Pogledaj vesti o: Jarinje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jarinje i Brnjak ponovo u blokadi!

Izvor: S media, 09.Dec.2011

Saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak je u blokadi, pošto u međuzoni nekoliko građana blokira put...Sva vozila se, ispred oba prelaza, preusmeravaju na alternativne puteve...Beograd-Priština: Bez dogovora o prelazima (VIDEO)..Tačijev novi savetnik blizak Toniju Bleru..S media...

Nastavak na S media...

Jarinje i Brnjak i dalje blokirani

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 10:50

Kosovska Mitrovica -- Saobraćaj preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i dalje je u blokadi, pošto u međuzoni građani blokiraju put...Između Rudnice i Jarinja je prepreka od stabala drveća, preko obe kolovozne trake...Na Brnjaku nema barikada, ali nekolicina građana ne dozvoljava prolaz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.