BAČENA RUČNA BOMBA NA KIOSK

Izvor: Kurir, 11.Apr.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAČENA RUČNA BOMBA NA KIOSK

ZUBIN POTOK - Na kiosk "Osiguranja Kosova", na administrativnom prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka, na severu Kosova, nepoznate osobe bacile su ručnu bombu, koja je prouzrokovala materijalnu štetu, ali ne i ljudske žrtve.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe (KPS) Besim Hoti izjavio je da je u nedelju uveče oko 20 sati na objekat kosovskog osiguranja najverovatnije bačena ručna bomba M -75. Uviđaj su obavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pripadnici istražne jedinice KPS, a slučaj je okfalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti.

Prema rečima policijskog portparola, pogranična policija će voditi istragu u vezi sa ovim slučajem.

Motivi napada i počinioci su za sada nepoznati.

Na ovom administrativnom prelazu na severu Kosova, pored pripadnika KPS, nalaze se i granični policajci Euleksa, ali i vojnici Kfora.

Administrativni prelaz Brnjak bio je spaljen u potpunosti nakon jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.