Srbiji izručen osuđeni za ubistvo Brisa Tatona

Izvor: B92, 15.Apr.2016, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji izručen osuđeni za ubistvo Brisa Tatona

Beograd -- Dejan Puzigaća (35) koji je osuđen za ubistvo Brisa Tatona (28) 2009. izručen je juče Srbiji iz Atine, gde je uhapšen u septembru 2015. godine.

Puzigaća, koji se u međuvremenu zamonašio u pravoslavnoj crkvi u Kataru, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je juče oko 17 sati, u pratnji dvojice policajaca u civilu, pošto je Grčka nakon sedam meseci od hapšenja odgovorila pozitivno na srpski zahtev za ekstradiciju osuđenog navijača Partizana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piše "Blic"

Prema rečima jednog od Puzigaćinih saputnika s redovnog leta na liniji Atina-Beograd avionom JU-513, osuđenik, obučen u crnu monašku odoru, mirno je proveo put, malo je komunicirao s policajcima. On nije imao lisice na rukama.

"Od osoblja na letu samo je zatražio posni obrok. Tek kada je kroz prozor ugledao Beograd malo se nasmejao, inače nije imao nikakve reakcije", kaže jedan od putnika na ovoj liniji.

List podseća na to da je Dejan Puzigaća, koji je u međuvremenu preuzeo ime monah Sava, uhapšen u septembru prošle godine na aerodromu u Atini po Interpolovoj poternici. Njegovo hapšenje izazvalo je veliku pažnju javnosti, jer je identifikovan i priveden u monaškoj odori. U trenutku privođenja osuđenik je mirno priznao policiji da se zove Dejan Puzigaća i da je za njim raspisana poternica.

Puzigaća je u prvostepenom postupku osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.