Uspješni pregovori Energoinvesta i Gazproma: Osigurano snabdijevanje BiH plinom za 2015.

Izvor: Cafe.ba, 20.Nov.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspješni pregovori Energoinvesta i Gazproma: Osigurano snabdijevanje BiH plinom za 2015.

Nakon uspješnih pregovora sa ruskim partnerom Gazpromom, Energoinvest d.d. Sarajevo saopćio je danas da je osigurano snabdijevanje Bosne i Hercegovine gasom za 2015. godinu.

Naime, pomoćnik direktora Energoinvesta Mehmed Koldžo je sa predstavnicima ruskog Gazproma u Sankt Peterburgu potpisao aneks ugovora, koji se odnosi na nesmetane isporuke gasa za BiH za 2015. godinu.

Ovim aneksom Gazprom garantuje isporuku potrebne količine gasa tokom naredne godine, pod istim >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << uslovima kao što je to bilo dogovoreno i u 2014. godini.

- Potpisom aneksa ugovora potvrđena je višedecenijska uspješna saradnja naše kompanije sa ruskim partnerom, a očekujemo da će se ona nastaviti i u budućnosti - saopćeno je iz Energoinvestovog Odjela za odnose sa javnošću.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.