Srebrenica: Registrovan drugi slučaj šuge

Izvor: Cafe.ba, 10.Nov.2014, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrenica: Registrovan drugi slučaj šuge

U Domu zdravlja u Srebrenici registrovan je drugi slučaj šuge, a ovo zarazno oboljenje ustanovljeno je kod jedne djevojčice.

Djevojčica nije boravila u igraonici "Drugarstvo" u Potočarima gdje je prije izvjesnog vremena otkrivena šuga kod jednog djeteta, ali je bila u kontaktu sa djetetom koje je zaraženo.

Direktor Doma zdravlja u Srebrenici Nenad Milošević rekao je da je prilikom pojave prvog slučaja šuge upozorio da period inkubacije traje od četiri do šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << nedjelja, te dodao da je upravo toliko prošlo od registrovanja prvog slučaja.

Milošević je upozorio da je potrebno veću brigu i pažnju posvetiti higijensko-epidemiološkoj situaciji na području opštine, posebno u obrazovnim i drugim javnim ustanovama o čemu će brigu povesti i zaposleni u Domu zdravlja koji će obaviti dezinfekciju obdaništa, škola i drugih ustanova gdje se ocijeni da je potrebno.

Izvor: RTVBN

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.