Novinari na Kosovu napadnuti 35 puta u godinu dana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2021, 20:14

Novinari na Kosovu napadnuti 35 puta u godinu dana

Na Kosovu je tokom 2020. godine zabeležena 35 slučajeva napada na novinare, podignuto je pet optužnica i donesena jedna presuda. Jedan od novinara koji je napadnut je Škumbin (Shkumbin) Kajtazi sa portala Reporteri.net, kome su u junu prošle godine napadači pokušali da zapale auto, odnosno, polili su ga benzinom, ali na kraju nisu uspeli da ga zapale. Policija Kosova je pronašla osumnjičene koji su povezani sa ovim slučajem i protiv jedne osobe je podignuta optužnica. Međutim, već u...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Na Kosovu u 2020. godini 35 napada na novinare, podignuto pet optužnica

Izvor: Danas, 26.Feb.2021

Na Kosovu je 2020. godine zabeleženo 35 napada na novinare, podignuto je pet optužnica i donesena jedna presuda, a novinari su napadani tako što je na njih pucano iz vatrenog oružja, bilo je pokušaja paljenja automobila i fizičkih napada maskiranih osoba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.