Važan trijumf Studenta u borbi za opstanak

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jan.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važan trijumf Studenta u borbi za opstanak

Pre svega zahvaljujući odličnom početku meča, ali i smirenosti u završnici, pobedile su niške košarkašice na svom terenu Bor, rezultatom 61:57. Tako su se “studentkinje” izjednačile sa rivalom po broju bodova i napravile bitan korak u borbi za opstanak u Prvoj ligi.

Iako su na samom početku Boranke povele, to je bilo kratkog daha, pošto je Student odmah izjednačio, a zatim i poveo. Serijom od 10:0 stvorio je zalihu, onda je odražavao, pa prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << četvrtinu završio sa dvocifrenim vođstvom.

U veoma neefikasnoj drugoj deonici za nijansu bolje bile su gošće, pa se na veliki odmor otišlo sa 27:19. Iako je nakon prvih 20 minuta igre delovalo kao da će Nišlijke rutinski slaviti, potpuni preokret režirao je gostujući tim u trećem kvartalu.

Dobro su otpočele period nakon pauze domaće košarkašice, povećale prednost na 35:20, ali je tajm-aut koji je usledio promenio sve. Nanizale su Boranke 12 poena i nakon par minuta egala uspele da povedu.

Tokom cele poslednje deonice igralo se koš za koš i nijedan tim nije uspeo da “sastavi” više od 4 poena prednosti. 20 sekundi pre kraja Student je imao samo poen prednosti, ali je dvojka Vladane Vujisić, uz jedno pogođeno slobodno bacanje Jovane Jeremić, donelo trijumf Nišlijkama.

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Kristina Milošević sa 12 poena, a još jedan dabl-dabl ostvarila je Ntumba Kazadi Tete, pošto je ubacila 10 poena i imala 12 skokova.

I narednog vikenda bitan meč je pred Studentom, pošto igra jednu od retkih utakmica u kojima je favorit - gostuje Šapcu, pretposlednjem timu na tabeli Prve lige.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.