Izvor: eKlinika.rs, 11.Maj.2024, 09:03

Detoksikacija – 4 mita o proceduri koja nekada može da nanese više štete nego koristi

Detoksikacija je termin koji je posebno popularan u ovo doba godine. Reklamira se kao način sistematskog eliminisanja štetnih materija i toksina iz organizma. Određeni vidovi ishrane ili suplementi, predstavljaju se kao načini da obezbedimo telu više energije, poboljšamo probavu, sprečimo upalne procese i na kraju i izgubimo i dodatne kilograme. Lekari detoksikaciju, ipak, posmatraju na drugačiji način, navode da je dosta mitova u vezi sa detoksikacijom i poručuju da je, pre svega, zdrava i dobro funkcionalna jetra osnova detoksikacije. Ovo su neki od najčešćih mitova koji prate detoksikaciju.
Telu je potrebna detoksikacija Stručnjaci MD Anderson Cancer Center kažu da je ovo jedan od prvih mitova o detoksikaciji....

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.