U “NOVOM CEROVU” OBUSTAVLJENA PROIZVODNJA ZBOG BLOKADE PUTA KOJI VODI KA RUDNIKU: SVE MAŠINE STOJE, VEĆINA RADNIKA BIĆE UPUĆENA NA GODIŠNJI ODMOR

Izvor: TimockeVesti.net, 13.Feb.2024, 15:37

U “NOVOM CEROVU” OBUSTAVLJENA PROIZVODNJA ZBOG BLOKADE PUTA KOJI VODI KA RUDNIKU: SVE MAŠINE STOJE, VEĆINA RADNIKA BIĆE UPUĆENA NA GODIŠNJI ODMOR

Bor, 13. februar – Srbija Ziđin Koper prinuđena je da zbog blokade puta koji vodi ka “Novom Cerovu” privremeno obustavi proizvodnju u ovom rudniku. Blokada puta koju sprovodi nekolicina meštana sela Krivelj dovela je do prekida snabdevanja rudnika repromaterijalom, pošto su iscrpljene i sve zalihe dizela, eksplozivnih sredstava, kugli i ostalog.
– Sve rezerve repromaterijala su istrošene, tako da površinski kop “Novo Cerovo” mora privremeno da obustavi rad. Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << radnika biće upućena na godišnji odmor, a na poslu će ostati samo broj neophodan za održavanje kopa u ovakvoj situaciji, što je propisano Zakonom o rudarstvu – kaže upravnik “Novog Cerova” Dragan Ilić.
Bez dizela u rezervoarima – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Iako je morala da obustavi proizvodnju u najmlađem rudniku, kompanija je organizovala održavanje na licu mesta i za to angažovala nekolicinu od ukupno 280 radnika.
– Stoje nam sve mašine! Bojimo se da radnici ne odu na prinudne odmore. Nadamo se da će blokade prestati, jer nam je cilj da radimo i primamo punu platu – kaže rukovodilac elektromašinskog održavanja u “Novom Cerovu” Ivan Ivanović.
Ivan Ivanović – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Ovo potvrđuje i referent za nabavku energenata Marko Milosavljević. – U problemu smo zbog goriva. Mehanizacija nam stoji zbog nedostatka dizela, jer cisterne ne mogu da prođu blokade. Zalihe u rezervoaru su na minimumu, pa utovarne mašine i kamioni stoje.
Marko Milosavljević – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Identična situacija je i u Fabrici drobljenja i mlevenja u “Novom Cerovu”.
– Zbog blokade puta iscrpljene su zalihe repromaterijala koji je neophodan za preradu rude. Fabrika će morati da uđe u zastoj, a jedan deo radnika biće upućen na godišnji odmor – kaže zamenica rukovodioca Fabrike drobljenja i mlevenja u “Novom Cerovu” Jelena Trajković.
Jelena Trajković – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper – Situacija je alarmantna, jer nemamo dovoljno repromaterijala za normalan rad fabrike. Još juče smo obavestili ljude da će neki morati da idu na prinudne odmore, pa su radnici veoma uznemireni. Neki se s pravom i ljute, jer ispaštaju zbog blokada – ističe rukovodilac radionice za flotiranje Dobrica Fujkić.
Dobrica Fujkić – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper Srbija Ziđin Koper poštuje srpske zakone, pridržava se svih postojećih sporazuma i aktivno traži dijalog sa organizatorima blokade, lokalnim vlastima i Vladom Srbije kako bi se blokada puta rešila mirnim putem.
Članak U “NOVOM CEROVU” OBUSTAVLJENA PROIZVODNJA ZBOG BLOKADE PUTA KOJI VODI KA RUDNIKU: SVE MAŠINE STOJE, VEĆINA RADNIKA BIĆE UPUĆENA NA GODIŠNJI ODMOR se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog protesta meštana i blokade puta, Ziđin obustavila radove u rudniku "Novo Cerovo"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2024

Kompanija Srbija Ziđin Koper privremeno obustavlja proizvodnju u rudniku "Novo Cerovo" jer je blokada puta koju sprovode meštani sela Krivelj dovela do prekida snabdevanja rudnika repromaterijalom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Slika dana: ZASTOJ NA KOPU RUDNIKA „NOVO CEROVO“

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Feb.2024, 05:36

Ovo je površinski kop najmlađeg borskog rudnika bakra „Novo Cerovo“ u ataru sela Krivelj kod Bora, sela koje je odavno trebalo da bude iseljeno zbog proširenja rudarskih radova.. Iznenadna slika „Cerova“ je posve drugačija od uobičajene, do juče su bageri špartali novim rudarskim putevima,...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.