Slika dana: ZASTOJ NA KOPU RUDNIKA „NOVO CEROVO“

Izvor: TimockeVesti.net, 14.Feb.2024, 05:36

Slika dana: ZASTOJ NA KOPU RUDNIKA „NOVO CEROVO“

Ovo je površinski kop najmlađeg borskog rudnika bakra „Novo Cerovo“ u ataru sela Krivelj kod Bora, sela koje je odavno trebalo da bude iseljeno zbog proširenja rudarskih radova.
Iznenadna slika „Cerova“ je posve drugačija od uobičajene, do juče su bageri špartali novim rudarskim putevima, odvozili rudu na drobljenje i dalju preradu, sada je sve stalo a radnicima se najavljuju prinudni godišnji odmori. Meštani Krivelja su blokirali put do površinskog kopa nezadovoljnoi što >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << se njihovi problemi sporo ili nedovoljno rešavaju.
Šta će i kako biti narednih dana, ostaje da se vidi. Bilo kako bilo, novi borski rudnik je zastao u startu. Beživotan je, nema ni ogromnih bagera ni radnika. Slika nesvakidašnja i – neprijatna.
Članak Slika dana: ZASTOJ NA KOPU RUDNIKA „NOVO CEROVO“ se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.