Ničić pričao bajke bokseru beskućniku!

Izvor: MC Bor, 09.Sep.2013, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ničić pričao bajke bokseru beskućniku!

Bor, Zaječar, 9. septembar
Čim ga je odlazeći gradonačelnik u Zaječaru Boško Ničić ostavio na cedilu, bivšem bokserskom šampionu Ljubiši Avrameloviću priskočila je nova vlast
Izvor: ALO
Zbog loših materijalnih uslova ovaj nekada veliki sportista prihvatio je da mu Ničić obezbedi smeštaj i hranu, ali se ispostavilo da je pružena ruka pomoći trajala koliko i slikanje u izbornoj kampanji. Čim je izgubio izbore, Ničić je prestao da plaća, a Avramelović je zbog nagomilanih dugova morao da napusti garsonjeru i vrati se u pregrađenu štalu u kojoj je i živeo.
Ipak, sudbina uglednog sportiste nije ostavila ravnodušnim aktuelnog gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića, koji pokušava da trajno reši problem ovog svog sugrađanina.
- Iako je opštinska kasa potpuno prazna, uz nagomilane dugove, Avrameloviću smo obezbedili stalan posao u JKP “Kraljevica”, gde sad radi u mehanizaciji kao pomoćni radnik. Od grada je dobio jednokratnu pomoć od 80.000 dinara, a predsednik Skupštine grada Saša Mirković je lično pomogao sa još 50.000. Ispostavilo se da je Avrameloviću bivša vlast pričala bajke kada mu je obećavala nekakvu montažnu kuću u kompleksu koji bi grad gradio za materijalno ugrožene građane. Međutim, niti je grad obezbedio zemljište niti sredstava za tako nešto, jer mogućnosti za tako nešto još nema – objasnio je gradonačelnik grada u kojem živi čak 37 odsto nezaposlenih.
Avramelović je od 1979. do 1985. četiri puta bio prvak Srbije u kategoriji papir-muva, dva puta vicešampion Jugoslavije, reprezentativac SFRJ i o njegovom sadašnjem statusu saznalo se tek posle medijskih objava o tome da se izdržava čisteći ulice i živeći u straćari. Posle održavanja lokalnih izbora požalio se da ga je Ničić upotrebio kao papirnu maramicu.
- Bio sam mu potreban dok je trajala kampanja, slikao se sa mnom na televiziji. Kad su prošli izbori, nije me poznavao na ulici – rekao je bivši bokser.
Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.