Bor: Počele 25. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije – SENI

Izvor: MC Bor, 31.Avg.2017, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Počele 25. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije – SENI

Bor, 31.08.2017.
SENI 25. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije počele danas u Boru

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od 31.08. do 02.09. 2017. godine organizuje 25. SENI Republičke sportske igre, koje će se po treći put održavaju u Boru i na Borskom jezeru. Ovo takmičenje se održava 25. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << u životu zajednice. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije, kao i 3 ekipe ili delegacije iz regiona (iz Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine).

Svi učesnici su smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima učestvuju i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, užučani Nebojša DjurićMiloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja.

Prvog dana igara, 31.08.2017. u Sportskom centru Bor održana su takmičenja u stonom tenisu i streljaštvu, a u popodnevnim satima održava se takmičenje u pikadu u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.
Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić će u petak, 01.09.2017. godine, u 9 sati na terenima hotela Jezero na Borskom jezeru svečano otvoriti 25. SENI Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije koje se po treći put održavaju u Boru od 31.08.-02.09.2017. godine. Na svečanom otvaranju obratiće se i Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Mihajlo Pajević, predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Po otvaranju igara, slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska, bacanje čunja i koplja. Istog dana, u popodnevnim satima u hotelu „Jezero“ održaće se takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara. Na svečanoj večeri biće proglašeni pobednici i uručena priznanja najboljima i zvanično zatvaranje igara. Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori. Ovo je treći put da igre organizujemo u Boru i na Borskom jezeru, pre svega zbog pristupačnog hotela odgovarajućeg kapaciteta i prelepog ambijenta. Na našim Igrama su prethodnih godina učestvovali paraolimpijci, stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević; strelci: Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić. Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije redovno, kroz svoje programe, podržava takmičenja u stonom tenisu, a ima i formirane lige u šahu i streljaštvu. Sport se neguje među našim članovima i ima vrlo važnu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.
Pozivamo ljubitelje sporta da uzmu aktivno učešće u praćenju i podršci takmičarima.

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.