Beograd, Aranđelovac, Bor i Sevojno biraju lokalnu vlast

Izvor: B92, 04.Mar.2018, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd, Aranđelovac, Bor i Sevojno biraju lokalnu vlast

Beograd -- Građani Beograda, Sevojna, Aranđelovca i Bora glasaju danas na lokalnim izborima u tim gradovima.

Na izborima u prestonici može da glasa 1.606.931 birač na 1.185 biračkih mesta.

Za 110 odborničkih mesta u beogradskom parlamentu bore se 24 izborne liste.

U Sevojnu će za neku od četiri izborne liste moći da glasa 5.882 birača, na pet biračkih mesta. Skupština opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sevojno broji 15 odbornika.

Na lokalnim izborima u Aranđelovcu učestvuje šest lista, a pravo glasa ima 37.711 birača. Aranđelovačka skupština ima 41 odborničko mesto.

U Boru na birališta može da izađe 43.838 građana, koji biraju među osam izbornih lista, za 35 odborničkih mesta.

Biračka mesta otvaraju se u 7 sati, a zatvaraju u 20 sati.

U toku je predizborna tišina, koja traje do zatvaranja birališta, i tokom koje je zabranjeno isticanje simbola na biračkim mestima i u prečniku od 50 metara od biračkog mesta.

Tokom predzborne tišine, liste ne mogu da se oglašavaju u tradicionalnim medijima, niti da organizuju predizborne skupove, ali tim ograničenjima ne podležu društvene mreže.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.