ATB Fod otpušta 172 radnika

Izvor: B92, 07.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATB Fod otpušta 172 radnika

Bor -- ATB Fabrike opreme i delova (FOD) iz Bora, šest meseci nakon što je to preduzeće kupio ATB Sever Subotica, koji posluje u sastavu Ateka, otpušta 172 radnika.

Predsednik sindikata metalaca za više opština borskog kraja Zvonko Živaljević rekao je da poslovodstvo ATB FOD, fabrike koja je pre privatizacije poslovala u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, nije poštovalo kupoprodajni ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema kome je vlasnik nakon šest meseci mogao da uz otpremninu otpusti najviše 100 radnika.

"Prema kupoprodajnom ugovoru, ATB FOD je imao pravo da od 660 radnika otpusti svega 15 odsto, što je oko 100, ali je i pored 50 dobrovoljaca sačinjen spisak na kome se mimo svoje volje našlo još njih 120", upozorio je Živaljević.

Prema njegovim rečima, novi vlasnik nije vodio računa o radnim i socijalnim kriterijumima, jer su na poslu zadržani radnici koji su imali podršku poslovodstva i poslovođa.

"I pored obećanja direktora FOD-a Dragoljuba Cvetkovića i predstavnika reprezentativnih sindikata, da ni jedan radnik iz proizvodnje neće izgubiti posao, na spisku od 100 radnika čak je polovina metalaca", kazao je on.

Mnogi radnici te fabrike koja se bavi metalskom industrijom, jutros su bili šokirani kada su na spisku za otkaz ugledali svoje ime. Među njima je bilo i ljudi i sa više od dve decenije radnog staža, i onih koji su jedini zaposleni u porodici.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otkaz za 172 radnika

Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 07:37

BOR - Mnogi radnici fabrike opreme i delova (FOD), koja je donedavno poslovala u sastavu Rudarsko-topioničarskog basena „Bor”, a koju je pre šest meseci kupio austrijski „Atek”, bili su šokirani kada su juče ujutro ugledali svoje ime na spisku za otkaz. Iako je novi vlasnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.