Veliko interesovanje za besplatne preventivne preglede u Nišu

Izvor: Blic, 25.Feb.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za besplatne preventivne preglede u Nišu

U niškom Kliničkom centru danas je obavljeno oko 3.000 besplatnih preventivnih pregleda koji su organizovani u okviru akcije Ministarstva zdravlja. Na pregled se javilo 1.900 pacijenta od kojih je osmoro kardioloških i troje endokrinoloških upućeno na hitno dalje lečenje.

Kako je predviđeno planom Ministarstva zdravlja građani su u ambulantama nove zgrade Kliničkog centra obavljali kardiološke preglede, dok su lekari Klinike za očne bolesti, pacijentima proveravali vid >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u specijalističkim ambulanatama. Sve zainteresovane Nišlijke su u Centru za nuklearnu medicinu imale su priliku da daju krv na analizu, na tumor markere jajnika, dok se analiza krvi na tumor markere prostate i nivoa šećera u krvi radila u Centru za medicinsku biohemiju.

- Podaci koje dobijamo i upoređujemo iz meseca u mesec pokazuju da je interesovanje Nišlija za proveru opšteg zdravstvenog stanja i dalje ogromno, pa čak i iz meseca u mesec sve veće, a kao i ranije većina građana kontrolisala je svoje zdravlje na gotovo svim punktovima, kaže direktor KC Niš prof.dr Zoran Radovanović.

Nakon dijagnostičkih pregleda, pacijenti su imali priliku da obave konsultacije sa lekarima specijalistima, a oni kod kojih su rezultati odstupali od normalnih vrednosti, upućivani su na dalje dijagnostičke procedure i lečenje.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.