U novoj akciji obavljeno 477 pregleda

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U novoj akciji obavljeno 477 pregleda

U organizaciji Ministarstva zdravlja u Zdravstvenom centru u Vranju, u nedelju, je organizovana šesta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda. Građani su kao i u prethodnim akcijama bez knjižica mogli da obave oftalmološke i internističke preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi.

„Interesovanje je bilo veliko. Bilo je 308 pacijenata koji su obavili 477 pregleda. Najviše ih je bilo za internističke preglede, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njih 210. Obavljeno je 66 oftamoloških pregleda, dok je 201 pacijent proverio nivo šećera u krvi. Utisak je da su se odazvali stariji sugrađani između 55 i 60 godina kao i hronični pacijenti i da je mali broj novootkrivenih bolesti kod mlađih ljudi“, kaže direktor Zdravstvenog centra u Vranju, dr Dragan Veličković

On je dodao da je ovakva praksa ukazala na značaj ranog otkrivanja maligniteta i prevencije hroničnih masivnih nezaraznih bolesti što će omogućiti bolji uvid u zdravstveno stanje građanstva, jer su predhodne akcije omogućile otkrivanje novoobolelih.

„Imali smo pet do šest otkrivenih promena na dojkama kao najčešći uzrok smrti zbog raka dojki kod žena. Cilj ovih akcija je da se zdravstvene ustanove približe pacijentima kako bi se na osnovu analiza i statističkih podataka Ministarstvu zdravlja predočilo zdravstveno stanje nacije“, ističe dr Veličković.

Preventivni pregledi organizovani su u od 8 do 16 sati.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.