Nastavak akcije preventivnih pregleda

Izvor: B92, 03.Nov.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak akcije preventivnih pregleda

U nedelju, 3. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 3. novembra od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navedeno je da će svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gradjani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći da urade oftalmološki i neurološki pregled, a u odredjenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi kao i kontrole nivoa šećera u krvi.

"Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapredjenje javne svesti o značaju prevencije najbolje potvrdjuje podatak da je tokom prethodnih petnaest dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, više od 325.000 gradjana Srbije obavilo preventivne preglede a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku", navode iz ministarstva.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preventivni pregledi, bez knjižica i zakazivanja

Izvor: RTS, 03.Nov.2019

Od osam do 16 časova u 215 zdravstvenih ustanova građani širom Srbije moći će da provere zdravlje. Bez čekanja i zdravstvene knjižice mogu da obave preglede kod očnog lekara, neurologa, mamografske preglede, a u određenim zdravstvenim ustanovama biće organizovani i kardiološki pregledi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.