Nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda u nedelju

Izvor: RTS, 22.Mar.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak akcije besplatnih preventivnih pregleda u nedelju

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane Srbije da 25. marta, u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, obave preventivni pregled koji ovog puta podrazumeva pregled mladeža, ultrazvuk abdomena i ginekološki pregled.
U nedelju će, u periodu od 8 do 16 časova, sto zdravstvenih ustanova širom Srbije otvoriti svoja vrata i za one građane koji, iz bilo kojeg razloga, nemaju zdravstveno osiguranje, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Ministarstvo zdravlja.

Ovo je sedma po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 120.000 građana.
Od tog broja, navodi se u saopštenju, više hiljada građana je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.
Ovde možete pogledati listu zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj od njih.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U nedelju u 100 zdravstvenih ustanova Srbije ponovo besplatni pregledi

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Mar.2018

Ministarstvo zdravlja Srbije je danas pozvalo građane da u nedelju, 25. marta, u svojim lokalnim zdravstvenim ustanovava obave besplatne preventivne ginekološke i preglede mladeža, i ultrazvučni pregled stomaka...Pregledei će biti od 8 do 16 časova u 100 zdravstvenih ustanova, a mogu da ih koriste...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Novi Sad: U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja i u KVC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018, 11:21

Dom zdravlja "Novi Sad" pridružuje se akciji preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja Republike Srbije pod nazivom "Otvorena vrata" koja se održava u nedelju u svim većim zdravstvenim ustanovama u zemlji u periodu od 08:00 do 16:00 časova...Svi zainteresovani građani moći će da urade ultrazvučni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.