Nastavak akcije besplatnih pregleda, može i bez osiguranja

Izvor: B92, 26.Okt.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak akcije besplatnih pregleda, može i bez osiguranja

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će se akcija besplatnih preventivnih pregleda nastaviti u nedelju, 28. oktobra, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena i proveru triglicerida i holesterola, a za žene su obezbeđeni preventivni ultrazvučni pregledi grudi, po potrebi i mamografski pregledi.

Cilj akcije jeste rana dijagnostika i promocije prevencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, što sprovodi Ministarstvo zdravlja, navodi se u saopštenju.

U prethodnih deset akcija, blizu 200.000 građana Srbije obavilo je preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku. Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj veb-stranici Ministarstva zdravlja.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mamograf, eho stomaka i analiza krvi bez uputa u nedelju na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2018, 08:57

Nastavak akcija preventivnih pregleda, koje dovode hiljade ljudi u zdravstvene ustanove i centre na jugu Srbije, najavljen je za nedelju 28. oktobar. Od 8 do 16 sati čak i oni koji nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će da obave ultrazvuk abdomena bez zakazivanja, a žene starije od 50 godina i mamografski...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.