ZABELEO SE BEOGRAD Evo do kada će gradom padati snežne pahulje

Izvor: Blic, 13.Feb.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABELEO SE BEOGRAD Evo do kada će gradom padati snežne pahulje

Blaga zima ove godine nije donela mnogo snega Beograđanima, te su pahulje koje od jutros provejavaju gradom obradovale najmlađe, ali i one starije koji uživaju u zimskim čarolijama.

I dok je neke sugrađane ovog jutra u pojedinim naseljima dočekala prvo kiša, druge je na posao i u školu ispratio sneg. Parkovi, ulice i automobili već su se zabeleli širom prestonice.

- U višim delovima grada već je došlo do formiranja snežnog pokrivača, a prognoze su da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do kraja dana on biti debljine od pet do deset centimetara - kažu u RHMZ.

To može biti dobra vest za mališane koji se ove zime nisu još nijednom pošteno izgrudvali i nasankali.

Naime, sneg će, kako objašnjavaju meteorolozi, padati tokom celog današnjeg dana.

- Pahulje će nastaviti da padaju i sutra pre podne, a kasnije tokom dana očekujemo prestanak - dodaju iz RHMZ.

One ipak nisu znak da nam dolazi "prava zima", te će značajnije zahlađenje izostati ove nedelje, a temperature će se uglavnom kretati iznad nule.

Međutim, ovaj sneg mogao bi biti poseban po jednoj stvari - tajmingu. Naime, kao po nekom nepisanom pravilu, snežne padavine Beograđane su ove zime uvek zaticale u danima vikenda.

Tako je prethodnih četiri puta kada je u prestonici zabeležena pojava snega svaka od njih počela da pada subotom ili nedeljom, pa je lanac "vikend čarolija" danas prekinut.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.