Održan godišnji pomen poginulim policajcima

Izvor: S media, 06.Maj.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan godišnji pomen poginulim policajcima

Godišnji pomen za 15 policijskih službenika Policijske brigade poginulih u ratovima tokom 1990-tih godina održan je danas u sedištu te brigade u beogradskom naselju Banovo brdo.

Ispred spomen ploče i fotografija poginulih policajaca, u prisustvu članova porodice, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i drugih predstavnika MUP-a, pomen je održao vladika Atanasije Rakita.

Izražavajući saučešće članovima porodica žrtava, Dačić je posle pomena rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je u poslednjih 20 godina bezmalo 1.000 policajaca izgubilo živote na radnim zadacima i da se pomen petnaestorici poginulih policajaca te brigade obeležava svake godine na Djurdjevdan.

"Zadatak svih državnih organa je da čuvaju uspomene na te ljude i obaveza da brinu o njihovim porodicama. Danas se sećamo ovih 15 kolega, ali i svih drugih pripadnika MUP-a, vojske i civila stradalih u ratovima ili na svojim zadacima", naveo je ministar.

On je dodao da je Sveti Djordje, svetac koji se danas proslavlja, simbol hrabrosti i žrtve i čestitao je slavu pripadnicima konjičkog kluba "Policija" koji radi u okviru te brigade.

"Danas obeležavamo pomen i slavu, jer se život nastavlja i mi moramo čuvati uspomene na sve žrtve", kazao je Dačić.

Vladika Atanasije Rakita je tokom pomena rekao da se cene žrtve poginulih policajaca, kao i da su oni služili na svetim mestima za svoju otadžbinu.

Kolege poginulih policajaca su poručile budućim generacijama da ne smeju zaboraviti na poginule policajce i na njihove porodice.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.