Novi Beograd otvorio poligon za obuku dece za učešće u saobraćaju

Izvor: Studio B, 05.Jun.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Beograd otvorio poligon za obuku dece za učešće u saobraćaju

Opština Novi Beograd je u cilju veće bezbednosti dece u saobraćaju, prva u Beogradu otvorila poseban poligon za obuku učenika osnovnih škola, najmlađih učesnika u saobraćaju.

Prvi čas obuke na novom poligona danas je i njemu održan u Osnovnoj školi ; "20.oktobar", a prisustvovao je i predsednik Opštine Aleksandar Šapić.

"Do kraja školske godine poligon će biti postavljen u dve škole, a od septembra i u ostalim novobeogradskim školama. ; Na njima će >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se deca obučavati o pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju tako da će jednog dana moći da utiču i na svoje roditelje koji ponekad zaborave da se deca ugledaju na njih, i prave greške u saobraćaju", rekao je Šapić.

Posebno obučeni instruktori kroz deset časova uče decu kako se bezbedno prelazi ulica na pešačkom prelazu sa semaforom ili bez njega, kako se bezbedno vozi bicikl, kako preći ulicu po izlasku iz autobusa i šta ih još očekuje u saobraćaju. Za lakše učenje i kasnije podsećanja na naučeno, sva deca dobijaju i brošure sa primerima i DVD, a posle završene obuke deca dobijaju i "pešačku dozvolu", piše u saopštenju Opštine.

Obuka deo je projekta Opštine Novi Beograd za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, koji se realizuje u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za saobraćaj Beograda. Govoreći o drugim aspektima bezbednosti, Aleksandar Šapić je kazao da se nada skorom završetku umrežavanja video-nadzora u školama i vrtićima, "tako da ćemo sledeće godine moći slobodno da kažemo da smo najbolja opština po bezbednosti dece". 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.