Mali:Skupština grada nakon izbora o urni Nikole Tesle

Izvor: Studio B, 04.Mar.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali:Skupština grada nakon izbora o urni Nikole Tesle

Izjava predsednika Privremenog organa grada Beograda Siniše Malog o raspravi koja se prethodnih dana vodila u vezi sa sahranom urne sa posmrtnim ostacima Nikole Tesle

-Sa velikim zanimanjem sam pratio raspravu koja se prethodnih dana vodila u vezi sa sahranom urne sa posmrtnim ostacima Nikole Tesle. Pokazalo se da nije moguće voditi civilizovanu raspravu o ovom pitanju tokom predizborne kampanje, da se koristila neprimerena argumentacija i da je ova tema počela da se koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za ličnu promociju pojedinaca i grupa koje na drugi način ne bi dobili prostor u javnosti.

Kako bi se zaštitio lik i delo Nikole Tesle od takve kampanje i zloupotreba, odlučio sam da Sporazum koji je potpisan između Srpske pravoslavne crkve, Vlade Republike Srbije i grada Beograda uputim na razmatranje Skupštini grada Beograda koja će biti izabrana posle izbora koji su zakazani za 16. mart.

Ova skupština će biti odraz volje građana Beograda. Zato će njena odluka o ovom pitanju, kao i svakom drugom, biti legitimna i konačna. Predložiću novom sazivu Skupštine grada Beograda da pre donošenja odluke o Sporazumu inicira raspravu u kojoj treba da učestvuju najvažnije institucije našeg društva kao što su Srpska akademija nauka i umetnosti, Matica srpska, Srpska pravoslavna crkva, Beogradski univerzitet kao i ugledne kulturne i javne ličnosti. Verujem da će ova rasprava da obezbedi nacionalni konsenzus na koji način Srbija treba da se oduži najvećem umu našeg naroda. Siguran sam da je to pravi put da se ova neprimerena rasprava koja se ovih dana vodila u medijima prekine i da se stavi tačka na nju - istakao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.