Mali: Ovogodišnji Beogradski maraton je najmasovniji i najorganizovaniji

Izvor: Studio B, 17.Apr.2015, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Ovogodišnji Beogradski maraton je najmasovniji i najorganizovaniji

U Starom dvoru održana poslednja konferencija za novinare pred 28. „Suissegas" Beogradski maraton", kojoj su prisustvovali gradonačelnik Siniša Mali, organizatori maratona, promoteri i neki od takmičara.

Siniša Mali istakao je da će ovogodišnji, 28. Beogradski maraton biti najmasovniji i najbolje organizovani maraton u istoriji.

- Očekujemo preko 4500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 56 zemlja, i ako se tome pridoda više od 20.000 Beograđana i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gostiju Beograda koji svake godine učestvuju u Trci zadovoljstva doći će se do impozantnog broja ljudi koji će učestvovati na maratonu koji će na pravi način reprezentovati naš grad i našu zemlju. Ono što se prvi put dešava to je da će maraton moći da se prati i uživo, jer postoji „live stream" na sajtu Beogradskog maratona i ceo svet će moći da gleda, iz sekunda u sekund, iz minuta u minut sve što se dešava na ovoj trci. To je takođe sjajna vest, jer to istovremeno znači i još jedan način za promociju trke, grada Beograda i naše zemlje - rekao je gradonačelnik.

Mali je naglasio da Beogradski maraton i u materijalnom smislu predstavlja događaj koji donosi veliku korist gradu Beogradu.

- Analiza koja je ispitivala koliko Beogradski maraton doprinosi Beogradu pokazala da je preko 100 miliona evra vrednosti do sada ova manifestacija donela u obliku razvoja turizma, promocije grada i zemlje, i zato sa pravom možemo reći da je Beogradski maraton jedan od brendova grada Beograda i Srbije. Zbog toga će grad stajati iza maratona, a to ćemo činiti i ubuduće. Naše priznanje i zahvalnost ide svima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja i svim gostima koji će trčati. Između ostalih, trčaću i ja, trku od 5 kilometara, i koristim priliku da pozovem sve građane i goste Beograda da nam se pridruže u Trci zadovoljstva, da pokažemo da smo sportska nacija, sportska metropola i da na pravi način prezentujemo naš grad - rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Galina Čistjakova, svetska rekorderka u skoku u dalj i promoterka ovogodišnjeg maratona istakla je da je u Beogradu drugi put i da je sa zadovoljstvom prihvatila poziv da dođe u Beograd.

- Sećam se vrlo toplog dočeka kada sam došla 2008. godine na Ženski maraton , koji mi se veoma dopao. Danas ću se sastati i sa učesnicima Dečjeg maratona, čije trke i veoma podržavam, jer i sama imam tri unuka koji se bave sportom. Ovom prilikom želim da vas podsetim da je prošle godine održana svečanost lake atletike, kada je obeležavana njena stogodišnjica, pri čemu su izdati suveniri koje bih želela da uručim gradonačelniku Beograda - rekla je Čistjakova, nakon čega su gradonačelniku Siniši Malom uručene memorabilije sa ovog skupa.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu sporta i omladine, Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, Olivera Jeftić, naša najpoznatija maratonka, Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, Vesna Savić-Đukić, predstavnica UNICEF-a, takmičari Abebugelan Adugna i Julijus Kiplagat, kao i predstavnici Atine i mesta Maraton, koji su pre dva dana u Beograd doneli maratonsku vatru.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.