Mali: Maraton Beogradu doneo 100 miliona evra

Izvor: Mondo, 17.Apr.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Maraton Beogradu doneo 100 miliona evra

Tradicionalni 28. Beogradski maraton biće najmasovnija i najbolje organizovana trka do sada, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali u Gradskoj skupštini.

Foto: Beta/Nenad Petrović

"Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da će Beogradski maraton sa preko 20.000 ucesnika u Trci zadovoljstva i preko 4.500 maratonaca i polumaratonaca iz 56 zemalja sveta biti najmasovniji i najbolje organizovan maraton do sada", rekao je Mali na konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
On je naglasio da će tradicionalnu manifestaciju putem sajta (bgdmarathon.org) uživo moći da prati ceo svet.

"Maraton je najbolja promocija naše zemlje, glavnog grada i sporta uopšte", rekao je Mali i pozvao Beograđane da ušto većem broju izađu na ulice prestonice i tako pokažu da smo sportska nacija.

Gradonačelnik je otkrio i da je Beogardski maraton do sada doneo glavnom gradu doprinos vrednosti od oko 100 miliona evra.

On je dodao da će učestvovati u Trci zadovoljstva dugoj 5.000 metara, te pokušati da odgovori na izazov predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića da je istrči za manje od 27 minuta.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da mu se pridruže i izrazio nadu da će se Srbija prikazati kao sportska nacija, a Beograd kao sportska metropola.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić istakao je i rekreativni karakter maratona koji se ove godine održava pod sloganom "Trči, čini dobro", jer prema proceni tog ministarstva više od 60 odsto Srba nema ni sat sportske aktivnosti nedeljno.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.