„Letnje feminističke igre“ počinju 18. juna

Izvor: Blic, 15.Jun.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Letnje feminističke igre“ počinju 18. juna

Dvanaestočasovni događaj posvećen feminizmu i pokretu prava žena u Srbiji i regionu „BeFem“, biće održan u Kulturnom centru "Grad", u nedelju 18. juna.

Događaj pod nazivom „Letnje femnističke igre“ sastoji se od diskusija o položaju žena u sistemu zdravstvene zaštite, o političkom i ekološkom upravljanju za dostizanje rodne ravnopravnosti, o načinu na koji se žene tretiraju u represivnim institucijama, o komunikacijskim strategijama za borbu protiv rasizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i mnogim drugim temama.

- Letnje feminističke igre su prostor za povezivanje različitih feminističkih praksi, ali i različitih identiteta poput rase, klase i seksualnosti uz svest o tome da su ženska iskustva različita i da ne postoji koncept globalne žene i globalne ženske politike – kažu iz BeFem kulturnog centra.

Program će biti održan u tri paralelna prostora u KC "Grad", a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.