LSV: Vlada puni budžet Beograda, a ostatak zemlje propada

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vlada puni budžet Beograda, a ostatak zemlje propada

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) kritikovala je danas Vladu Srbije jer iz budžeta dotira Grad Beograd i ocenila da to predstavlja još jednu potvrdu potpunog centralističkog funkcionisanja koje je uspostavljeno u Srbiji.

"I dok svi statistički podaci ukazuju na apsolutnu dominaciju Beograda u odnosu na ostale delove Srbije, vlada ne samo da ne prestaje nego i povećava iznose koje iz nedelje u nedelju dotira u beogradski budžet", naveo je u saopštenju potpredsednik LSV-a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Robert Kolar.

On je podsetio da je, po zvaničnim statističkim podacima, region Beograda jedini razvijeni deo države, dok svi ostali spadaju u nerazvijene, a "među njima sve više prednjači i nekada bogata Autonomna Pokrajina Vojvodina".

"Vlada Srbije, bez jasnog i transparentnog kriterijuma, redovno pomaže Beograd novcem iz budžeta države. I sve to u trenutku kada se u Beogradu sprovode megalomanski građevinski projekti, kupuje dodatna bespotrebna praznična rasveta, najskuplje jelke na svetu, besmisleni i neukusni svetleći tuneli i slične vašarske đakonije, a ostali krajevi zemlje se zapuštaju, dodatno osiromašuju, te se ubrzano prazne od ljudi i nestaju", naveo je Kolar.

Prema njegovim rečima, "dok u Beogradu niču, državnim parama dotirani, neboderi i voda curi i iz muzičkih fontana, dotle se u Zrenjaninu ne rešava elementarno životno pitanje, pitanje pijaće vode, Nišu se oduzima gradski aerodrom, a Kikinda muku muči sa naplatom sredstava od rudne rente".

"Iz ovakve politike Vlade Srbije je očito da se svesno guše svi krajevi zemlje koji ne spadaju u Grad Beograd. Takvo ponašanje je protivustavno i protivzakonito, nemoralno i pogubno, a protivno je i duhu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, koju je Srbija ratifikovala još 2007. godine", naveo je Kolar.

On je zatražio od Vlade Srbije da prestane sa takvom politikom ili će Srbija "postati pustinja, sa samo jednom oazom - Beogradom".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LSV: Vlada Srbije dotira Beograd dok ostatak zemlje propada

Izvor: Radio 021, 10.Nov.2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da dotacije iz budžeta koje Grad Beograd dobija od Vlade Srbije "predstavljaju još jednu potvrdu potpunog centralističkog funkcionisanja koje je uspostavljeno u našoj zemlji"...Navode da je "region grada Beograda po statističarima jedini razvijeni deo države,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.