Izvor: Radio 021, 10.Nov.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vlada Srbije dotira Beograd dok ostatak zemlje propada

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da dotacije iz budžeta koje Grad Beograd dobija od Vlade Srbije "predstavljaju još jednu potvrdu potpunog centralističkog funkcionisanja koje je uspostavljeno u našoj zemlji".

Navode da je "region grada Beograda po statističarima jedini razvijeni deo države, svi ostali spadaju u nerazvijene, a među njima sve više prednjači i nekada bogata Autonomna pokrajina Vojvodina". Vlada Srbije, bez jasnog i transparentnog kriterijuma, redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pomaže Beograd novcem iz budžeta države. Nekada sa 100.000 evra, nekada sa 125.000 evra, a nakon sednice Vlade održane 2. novembra - sa dodatnih 150.000 evra.

"Sve to u trenutku kada se u Beogradu sprovode megalomanski građevinski projekti, kupuje dodatna bespotrebna praznična rasveta, najskuplje jelke na svetu, besmisleni i neukusni svetleći tuneli i slične vašarske đakonije, a ostali krajevi zemlje se zapuštaju, dodatno osiromašuju, te se ubrzano prazne od ljudi i nestaju. Dok u Beogradu niču, državnim parama dotirani, neboderi i voda curi i iz muzičkih fontana, dotle se u Zrenjaninu ne rešava elementarno životno pitanje, pitanje pijaće vode, Nišu se oduzima gradski aerodrom, a Kikinda muku muči sa naplatom sredstava od rudne rente", saopštavaju iz LSV.

Smatraju da je "iz ovakve politike Vlade Srbije očito da se svesno guše svi krajevi zemlje koji ne spadaju u grad Beograd".

"Tražimo od Vlade Srbije da ovakva politika prestane ili će Srbija postati pustinja, sa samo jednom oazom - Beogradom. Ili, neka donese dekret o gašenju svih drugih gradova, opština i sela, celu Srbiju proglasi Beogradom i na taj način, konačno, počne suštinski da ulaže i u ostale krajeve", navode u LSV.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.