EKSPRESNO DO PROKOPA Mali: Da završimo staničnu zgradu i stavimo tačku na ovaj projekat

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPRESNO DO PROKOPA Mali: Da završimo staničnu zgradu i stavimo tačku na ovaj projekat

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Beograd - Centar, poznatoj kao Prokop, i tom prilikom naveo da je reč o investiciji vrednoj 429 miliona dinara.

- Prezadovoljan sam urađenim poslom, pogotovo estetskim rešenjem, a sada nam predstoji da izaberemo jednog od zainteresovanih investitora kako bismo doveli do kraja izgradnju stanične zgrade i uz komercijalne sadržaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stavili tačku na ovaj važan projekat – rekao je Siniša Mali dodajući da su radovi završeni u roku.

On je istakao i da je stanica Prokop neophodna kako bi se izmestila glavna železnička stanica iz Savskog amfiteatra i u isto vreme se otvorio prostor za drugu fazu razvoja projekta „Beograd na vodi”.

Inače, saobraćajnicom kod Prokopa će prolaziti linije gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada, imaće četiri saobraćajne trake, dužine oko 770 metara, sa razdelnim pojasom širine dva metra.

Kako je rečeno, sa obe strane kolovoza su pešačke staze širine dva metra, izuzev na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra Karadjorđevića, gde su trotoari sa jedne strane.

Kao naredni projekat najavio je autobusku stanicu u Bloku 42.

- Očekujemo početak radova na novoj autobuskoj stanici u Bloku 42 i 18 meseci nakon početka gradnje stvaraju se uslovi da se i autobuska stanica izmesti iz centra, kao i Železnička stanica. Na taj način ne samo da će gužve u  centru grada biti manje, već ćemo dobiti dva reprezentativna infrastrukturna objekta -  rekao je Mali.

MALI: BEOGRAĐANI, SAMO MALO STRPLJENJA

Gradonačelnik je apelovao na građane da imaju malo više strpljenja tokom radova.

– Ideja je da tokom letnjih meseci, kada su manje saobraćajne gužve, uredimo što veći broj ulica. U planu za sledeću godinu je rekonstrukcija ulica Kneza Miloša, Kraljice Marije i Cara Dušana. U ponedeljak nas očekuje otvaranje pristupnih saobraćajnica ka Mostu na Adi, gde je izgrađeno dva kilometra puta, koji su poslednja faza izgradnje mosta i u potpunosti ga stavljaju u funkciju – zaključio je Mali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.