Lakše do Prokopa, završene pristupne saobraćajnice

Izvor: Mondo, 20.Jun.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše do Prokopa, završene pristupne saobraćajnice

Završene su pristupne saobraćajnice za železničku stanicu Prokop, a saobraćaj je pušten danas.

Foto: Tanjug, Rade Prelić

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas saobraćajnicu sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup železničkoj stanici Beograd - Centar, poznatoj kao Prokop i tom prilikom naveo da je reč o investiciji vrednoj 429 miliona dinara.

''Završena je važna i velika investicija u našem gradu, a to su pristupne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saobraćajnice stanici Beograd - Centar, odnosno Prokop'', rekao je Mali dodajući da radovi završeni u roku.

Navodeći da je reč o investiciji vrednoj 429 miliona dinara, on je istakao da su radovi završeni u roku te da se na taj način potpuno stavlja u funkciju stanice koja je otvorena početkom prošle godine.

''Ovo je za nas velika investicija jer završetak Prokopa je neophodan kako bi izmestili Železničku stanicu koja se nalazi u Savskom afmiteatru i kako bi otvorili prostor za novu fazu razvoja Beograda na vodi'', rekao je Mali dodajući da je prezadovoljan urađenim radovima.

Kako kaže, sada im, kao "domaći zadatak" ostaje da nađu investitore kako bi se završila i stanična zgrada i komercijalni sadržaji, čime bi se potpuno završio taj važan projekat.

Prema njegovim rečima, naredni projekat koji se radi je Blok 42.

''Očekujemo početak radova na novoj autobuskoj stanici u Bloku 42 i 18 meseci nakon početka gradnje stvaraju se uslovi da se i autobuska stanica izmesti iz centra, kao i Železnička stanica'', rekao je Mali.

Kako kaže, time će se rešiti ne samo saobraćajne gužve nego će se konačno dobiti dva velika reprezentativna infrastrukturna projekta.

''U svim opštinama grada Beograd se radi. Rade se novi kilometri kanalizacije i vodovoda, postavlja se novi asfalt, radi se Trg Slavija, Bulevar oslobođenja, Ulica Mije Kovačevića... Krenuli smo u rekonstrukciju Brankovog mosta, radimo na svim delovima i to je slika jednog novog Beograda'', rekao je Mali.

On je apelovao na građane za malo strpljenja i razumevanja dodajući da je cilj da se letnji meseci, kada je manje gužve i nema toliko saobraćaja, iskoriste da se uredi što veći broj ulica, trgova i bulevara kako bi grad izgledao bolje i lepše.

''Naredne godine radićemo i rekonstrukciju Kneza Miloša, Kraljice Marije i Cara Dušana... Iz godine u godinu imamo nekoliko važnih projekata kojima ćemo ulepšavati grad'', rekao je Mali.

On je najavio i da se u ponedeljak očekuje otvaranje onih pristupnih saobraćajnica ka mostu na Adi na Novom Beogradu - Lot 1.

Inače, saobraćajnicom kod Prokopa će prolaziti linije gradskog prevoza koje će omogućiti vezu javnog saobraćaja sa svim krajevima grada, imaće četiri saobraćajne trake, dužine oko 770 metara, sa razdelnim pojasom širine dva metra.

Kako je rečeno, sa obe strane kolovoza su pešačke staze širine dva metra, izuzev na delu uključenja sa Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, gde su trotoari sa jedne strane.

Nova linija do "Prokopa" ide na 20 minuta

Gradski menadžer je jutros najavio da će javni prevoz krenuti od ponedeljka, linije 34 i 36. Linija 34 ide od Pere Velimirovića do Prokopa i ona će biti produžena do okretice 44 na Senjaku.

Linija 36 je kružna linija koja ide od Prokopa, pa se preko stare železničke stanice, Nemanjine ulice, Trga Slavije, Bulevara oslobođenja i Autokomande, ponovo vraća do Prokopa.

Stanica Beograd Centar, zvana Prokop, posle 40 godina od početka radova otvorena je za saobraćaj početkom prošle godine.

POSLE 40 GODINA: Otvoren Prokop

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Završene pristupne saobraćajnice za Prokop: Saobraćaj će pušten tačno u 11 časova

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017

Završene su pristupne saobraćajnice za železničku stanicu Prokop i saobraćaj je danas pušten u 11 sati, kaže gradski menadžer Goran Vesić...- Uradili smo pristupne saobraćajnice do gornje ploče železničke stanice Prokop iz Bulevara Aleksandra Karađorđevića. Uradili smo 770 metara ulice...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.