Dodeljene nagrade najboljim likovnim radovima na konkursu “Zgrada moga grada” (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2016, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade najboljim likovnim radovima na konkursu “Zgrada moga grada” (FOTO)

Danas su u Skupštini grada Beograda dodeljene nagrade pobednicima akcije "Dečiji likovni konkurs" koji se pod pokroviteljstvom JP "Gradsko stambeno" održava od 2008. godine.

Na likovni konkurs prijavilo se više od 800 osnovaca, a najviše iz osnovne škole "Lazar Savatić", koja je zbog velikog zalaganja njihovih učenika na ovom konkursu dobila specijalnu nagradu.

Konkurs je bio otvoren od 18. oktobra do 16. novembra 2016.godine.

U izboru između 800 radova >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izabrano je 12, koji su dobili vredne nagrade.

Prvo mesto osvojila je učenica osmog razreda, Andreja Milutinović iz škole "Olga Petrov", drugo Anđela Mlađenović iz osnovne škole "Nadežda Petrović", a treće mesto Katarina Mijailović iz osnovne škole "Rade Drainac". Svi su između ostalih podsticajnih nagrada, dobili tromesečnu školu crtanja i slikanja.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Dodeli nagrada prisustvovali su direktor JP "Gradsko stambeno", Nikola Kovačević, gradski menadžer Goran Vesić i član gradskog veća Dragomir Petronijević.

Svi su izrazili zadovoljstvo što je u konkursu "Zgrada moga grada" učestvovao veliki broj učenika osnovnih škola, koji su kroz likovne radove predstavili svoje viđenje grada u kome žive.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Direktor JP "Gradsko stambeno" posebno se zahvalio nastavnicima i školi "Lazar Savatić" čiji učenici su u velikom broju učestvovali u ovom likovnom konkursu:

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

- Zahvaljujem se nastavnicima i nastavnom osoblju škole "Lazar Savatić" i zahvalićemo im se tako što ćemo njihove učionice opremiti likovnim radovima - istakao je Kovačević.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski menadžer Goran Vesić takođe su čestitali učenicima i poručili im da razvijaju svoj talenat.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Ovaj likovni konkurs imao je za cilj da pokrene maštu najmlađih stanovnika ovog grada, da aktivno učestvuju u gradu u kome žive, i da na slikovit način pokažu svoje viđenje grada u kome žive.

Nagrađeni radovi biće objavljeni u kalendaru JP "Gradsko stambeno".

(I. L)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

KORAK DO SNOVA! Predstavljeni mladi talenti Beograda prve generacije stipendista Fondacije za njihov razvoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2016

Ponos i dika našeg grada..Troje beogradskih srednjoškolaca Dunja Kalamir, Jona Petrović i Strahinja Mitrović, samo su troje od pedeset i jednog mladog talenta iz prve generacije Fondacije za mlade talente grada Beograda kojima je danas upriličen prijem u Skupštini grada. Prijemu su prisustvovali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.