Beograd: Novi cenovnik - vrtić najviše 5.540 dinara!

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Novi cenovnik - vrtić najviše 5.540 dinara!

NOVA cena vrtića u Beogradu iznosiće maksimalno 5.540 dinara! Ovaj iznos roditelji mališana moći će da vide na uplatnicama već od 1. februara. Prvog dana 2015. godine na snagu je stupio novi Pravilnik o merilima za utvrđivanje cene usluga u dečjim ustanovama, nakon čega su čelnici grada i nadležni sekretarijat utvrdili da je realna ekonomska cena boravka mališana u obdaništima 27.700, a ne kao do sada 13.000 dinara. Međutim, uprkos ovom povećanju iznad 100 odsto, većina roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << će od sada za vrtiće izdvajati manje novca nego proteklih godina, pošto će prema važećem zakonu grad Beograd finansirati 80 odsto, a roditelji plaćati maksimum 20 odsto od realnog iznosa. Godinama unazad to nije bio slučaj, već su mame i tate uplaćivale znatno više novca nego što je to bilo propisano zakonom. Kako bilo, na uplatnicama koje će stići 1. februara, maksimalna cena umesto sadašnjih 9.700, iznosiće 5.540 dinara. - Obradovaćemo oko 29.000 roditelja koji će sada vrtić plaćati manje - rekla je gostujući u jutarnjem programu „Studija B“ gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić. - Oko 15.000 njih plaćaće više nego ranije, a oko pet hiljada i dalje ništa. Besplatno u vrtić nastaviće da ide svako treće i naredno dete u porodici, deca sa smetnjama u razvoju, ona bez roditeljskog staranja, kao i iz porodica koje su materijalno ugrožene.BROJKE * 27.700 dinara izračunata ekonomska cena za vrtić * 29.000 roditelja će sad manje plaćati obdanište * 5.000 mališana i dalje će pohađati vrtiće besplatno Sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu potvrdila je da svi oni koji su dobili rešenja o plaćanju niže cene vrtića, pre odluke o novoj tarifi, neće plaćati veći iznos - rešenja će im važiti narednih godinu dana. NA REDU DOGOVOR GRADSKI čelnici su rešili jedan problem kada su u pitanju obdaništa, a na redu je drugi - liste čekanja. Prema procenama nadležnog sekretarijata, u vrtićima nedostaje još oko 4.000 mesta, od čega će jedan deo biti obezbeđen tako što bi grad ubuduće finansirao boravak mališana u privatnim predškolskim objektima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Roditelji, evo koliko ćete plaćati vrtić za decu

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2015

Čelnici grada odredili cenu boravka u predškolskim ustanovama. Roditelji će, konačno, plaćati samo 20 odsto od ekonomske cene..Nova cena vrtića u Beogradu iznosiće maksimalno 5.540 dinara! Ovaj iznos roditelji mališana moći će da vide na uplatnicama već od 1. februara...Prvog dana 2015. godine...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.